Για «συνολική συμφωνία», η οποία εξασφαλίζει «καθαρό διάδρομο για την ελληνική οικονομία και ολοκλήρωση του προγράμματος» κάνει λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας τη συμφωνία στην οποία κατέληξε το Eurogroup για την Ελλάδα.
«Η Ελλάδα έχει πλέον την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας, πολιτικής και οικονομικής, κι αυτό θα αποτυπωθεί πολύ σύντομα, μετά και τη συνολική συμφωνία που επετεύχθη την περασμένη Πέμπτη» τονίζει σε συνέντευξή στην εφημερίδα «Ειδήσεις». Επιπλέον, χαρακτηρίζει σημαντική απόφαση την καταγραφή στη συμφωνία της δέσμευσης εκ μέρους των εταίρων «ενός “μαξιλαριού” το οποίο θα εγγυηθεί την έξοδο της χώρας στις αγορές».
Ερωτηθείς για τις προτεραιότητες στην οικονομία, μετά τη συμφωνία, σημειώνει χαρακτηριστικά «σηκώνουμε τα μανίκια και παλεύουμε για την ανάπτυξη». «Πλέον με τους αυξημένους βαθμούς ελευθερίας στην άσκηση πολιτικής, σηκώνουμε τα μανίκια και παλεύουμε για την ανάπτυξη. Κι αν θέλετε καλύτερα παλεύουμε για τη δίκαιη ανάπτυξη. Κατά την οποία ο κάθε πολίτης θα έχει πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία. Θα μπορεί να έχει μια καλή θέση εργασίας, θα μπορεί να ελπίζει για την επόμενη ημέρα».
Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση έκανε «κωλοτούμπα» και αποδέχθηκε ως βάση της συμφωνίας την πρόταση Σόιμπλε στο Eurogroup του Μαΐου, Νίκος Παππάς τις χαρακτηρίζει «τελευταία επιφωνήματα μιας λεκτικής και πολιτικής στρατηγικής που είχε ως σύνθημα το “Βάστα Σόιμπλε”» και τονίζει: «Οι εξελίξεις δεν τους δικαίωσαν». «Εμείς καταλήξαμε σε μια συνολική συμφωνία, η οποία εξασφαλίζει καθαρό διάδρομο για την ελληνική οικονομία και ολοκλήρωση του προγράμματος», προσθέτει και αναφέροντας τα σημεία της συμφωνίας που δεν υπήρχαν στο τραπέζι των διαβουλεύσεων τον Μάιο, τονίζει: «Τα σενάρια καταστροφής που καλλιεργούσαν ορισμένα κέντρα εντός της χώρας και έκαναν πρωτοσέλιδα συγκεκριμένα media της Ελλάδας, διαψεύδονται πλέον με εκκωφαντικό τρόπο και από δηλώσεις αξιωματούχων και από τον διεθνή Τύπο»
Τέλος, καλεί τη αξιωματική αντιπολίτευση «να κάνει επιτέλους την αυτοκριτική της», σημειώνοντας: «Όσο εμείς διεκδικούσαμε χαμηλά πλεονάσματα, μας έλεγαν “υπογράψτε ό,τι σας δίνουν”. Όσο εμείς ζητούσαμε πίσω τα συλλογικές διαπραγματεύσεις μας έλεγαν “πάρτε τα διπλά μέτρα για να κλείσετε”».