«Με οριακή πλειοψηφία έχουν κριθεί αντισυνταγματικές οι διατάξεις για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Όπως σημείωσε, «ερχόμαστε να αναστείλουμε τη ρύθμιση. Είναι προφανές ότι οποιοσδήποτε διαγωνισμός γίνει θα γίνει από το ΕΣΡ».

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι ο αριθμός των αδειών θα αποφασίζεται«με την σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ», ενώ επεσήμανε ότι «η οριακή η απόφαση του ΣτΕ παράγει μια αδικία. Την μεταφορά πόρων από τους πλούσιους σε φτωχούς συμπολίτες μας».

«Είναι σαφές πως η διαδικασία σήμερα είναι εξαιρετικά δημοκρατική και έγκαιρη που προκαλείται από την πλευρά της κυβέρνησης. Μέσα σε ελάχιστες ημέρες από τη διαρροή σε σχέση με την απόφαση του ΣτΕ, η κυβέρνηση φέρνει τις αναγκαίες τροποποιήσεις για να υπάρξει συμμόρφωση», είπε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. «Αυτή η ευαισθησία δεν έχει καταδειχθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια για το συγκεκριμένο ζήτημα. Επί χρόνια είχαν άλλες κυβερνήσεις τέτοιες αποφάσεις και δεν έδειξαν την ευαισθησία να φέρουν προς συζήτηση τη θεραπεία των ενεργειών της διοίκησης. Και σήμερα σηκώνονται οι τόνοι, για υπουργούς που διχάσανε την κοινωνία; Όλοι μαζί πρέπει να βρούμε κοινούς τόπους για τη θεραπεία αυτών των πραγμάτων και να προχωρήσουμε συναινετικά δεν είναι ανάγκη να οξύνονται τέτοιες καταστάσεις», ανέφερε νωρίτερα ο Νίκος Βούτσης.