«Αποκαλυπτική για την κατανομή δυνάμεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ε.Ε. γενικότερα, τόσο έναντι της Ελλάδας όσο και της Ένωσης συνολικά, θα είναι η αυριανή συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο επισήμανε ότι «δεν υπάρχει πλέον σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς το ελληνικό χρέος δεν είναι πλέον το σημαντικότερο θέμα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Και πρόσθεσε: «Μένει ωστόσο να φανεί ποιο θα είναι το κλίμα, καθώς μεταξύ των 750 μελών του υπάρχει σημαντικό τμήμα, σχεδόν το ένα έκτο, που κινείται σαφώς εναντίον του ευρωπαϊκού πρότζεκτ, κατά συνέπεια και της αντιμετώπισης του ελληνικού προβλήματος. Από τους συντηρητικούς μεταρρυθμιστές και τους φασίστες, από την Λεπέν και τον Φάρατζ ως τον Μπέπε Γκρίλο και τους Γερμανούς χριστιανοκοινωνιστές που στα λόγια είναι υπέρ της στήριξης στην Ελλάδα αλλά στην πράξη δεν υποστηρίζουν καθόλου τη χώρα μας, υπάρχει σημαντικός αριθμός ευρωβουλευτών που είναι αντίθετοι στην οποιαδήποτε στήριξη σε άλλα κράτη, αλλά ακόμη και στην εφαρμογή των Συνθηκών. Θέλουν να διαλύσουν την Ένωσή».