Διαμετρικά αντίθετα συμπεράσματα εξακολουθούν να εξάγουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από τις καταθέσεις των μαρτύρων στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα ομόλογα.

Από τη σημερινή κατάθεση του πρώην γενικού διευθυντή του ΟΔΔΗΧ κ. Σπύρου Παπανικολάου, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζουν την εκτίμηση που διατύπωσε, ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έπρεπε να αγοράσουν δομημένα ομόλογα αφού δεν μπορούσαν να τα αποτιμήσουν.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανικολάου θεωρεί ότι τα ομόλογα που αγόρασαν τα ταμεία επί κυβέρνησης ΝΔ ήταν υπερτιμολογημένα και συνεπώς ζημιογόνα.

Αντιφατικές δηλώσεις εντόπισαν στα λεγόμενα του μάρτυρα οι βουλευτές της ΝΔ, ειδικά όσον αφορά την «πηγή» της πρότασης για την αγορά των ομολόγων.

Στέκονται επίσης στην αναφορά του κ. Παπανικολάου, ότι στη χώρα μας τα δομημένα ομόλογα εκδίδονται από το Δημόσιο ήδη από το 1999 χωρίς πρόβλημα αμφισβήτησης.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Τσούκαλης τόνισε πάντως πως ο κ. Παπανικολάου παραδέχθηκε ότι τα ταμεία υπέστησαν ζημία από το ομόλογο των 280 εκ. ευρώ, τουλάχιστον κατά το ποσό των προμηθειών (21 εκ. ευρώ).

Οι εργασίες της εξεταστικής για τα ομόλογα διακόπτονται προσωρινά, καθώς Βουλή κλείνει και θα επαναλειτουργήσει μετά τις 23 Αυγούστου.