«Δεν έχουμε κανένα περιθώριο απόκλισης από τους στόχους» τονίζει ο Ηλίας Μόσιαλος, διαψεύδοντας ότι υφίσταται δυνατότητα να μην τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές μας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής», αφήνει να εννοηθεί ότι θα ληφθούν και νέα μέτρα προκειμένου να επιτευχθεί ο ετήσιος στόχος του ελλείμματος, ενώ αναφέρει την πιθανότητα επέκτασης της εργασιακής εφεδρείας πέρα από τους 20.000 υπαλλήλους, εφόσον κριθεί ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό. Υπερασπίζεται το τέλος των ακινήτων, ενώ αναφέρει ότι οι ταμπέλες δεξιός και αριστερός δεν ενδιαφέρουν κανέναν.

«Δεν είναι όμως ευχάριστο, το αναγνωρίζω αυτό, να έρχονται διαρκώς νέα μέτρα, ακόμη και αν υποκαθιστούν αποτυχία παρελθόντων. Ας δούμε όμως και την άλλη πλευρά. Καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν ένα φόρο για την ακίνητη περιουσία, με δεδομένες τις εισπρακτικές αδυναμίες που ήδη ανέφερα, για τις οποίες ευθύνεται το πολιτικό σύστημα. Αυτή όμως η εισφορά έχει ως στόχο να μην καταρρεύσει η χώρα. Το κόστος είναι μικρό σε σχέση με το τι θα ακολουθήσει αν η χώρα καταρρεύσει» λέει ο Η. Μόσιαλος και προσθέτει: «Δεν έχουμε κανένα περιθώριο απόκλισης από τους στόχους. Όσοι θεωρούν ότι υπάρχουν περιθώρια αυταπατώνται. Δεν προσφέρουν καμία υπηρεσία όσοι θεωρούν ότι αυτό μπορούν να το επιτύχουν, και αναφέρομαι βέβαια στη Ν. Δ. Ας ζητήσει ο κ. Σαμαράς από την Κομισιόν ή έναν αξιόπιστο διεθνή οργανισμό να αξιολογήσει το Ζάππειο II και την αποτελεσματικότητα των μέτρων που προτείνονται εκεί. Θα ήταν μια πολύ χρήσιμη ενέργεια».

Όσον αφορά στο θέμα της συναίνεσης, ο κυβερνητικός εκρπόσωπος σημειώνει ότι «αυτό που χρειάζεται είναι η εθνική συναίνεση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας που πιστεύουν ότι n χώρα δεν πρέπει να αποτύχει» και συμπληρώνει: «Δεν είναι καιρός για αντιπαραθέσεις. Δεν είχαμε ποτέ συναινετική κουλτούρα σε αντίθεση με την πλειονότητα των χωρών της δυτικής Ευρώπης, όπου σπάνια προκύπτουν μονοκομματικές κυβερνήσεις. Γι’ αυτό είναι ανάγκη να ανακτήσουμε τη δυνατότητα της πολιτικής συζήτησης και της συνεργασίας».