Ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα κυβερνητική σύσκεψη, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στο γραφείο του στη Βουλή.

Στο επίκεντρο της συζήτησης πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι η πορεία με την οποία υλοποιείται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής, προκειμένου ο κ. Παπανδρέου να έχει πλήρη εικόνα ενόψει της τηλεδιάσκεψης με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στις 19:50 ώρα Ελλάδος.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Δημήτρης Ρέππας, Ηλίας Μόσιαλος, Γιάννης Ραγκούσης, Χρήστος Παπουτσής, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Καστανίδης και Παύλος Γερουλάνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην τηλεδιάσκεψη που θα ακολουθήσει ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να πείσει Μέρκελ και Σαρκοζί για τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές.

Ο πρωθυπουργός στην αποψινή τηλεδιάσκεψη με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα τους ενημερώσει για τις αποφάσεις των δύο τελευταίων υπουργικών συμβουλίων και θα τονίσει τη βούληση και την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, κατά την άτυπη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επίσης ο πρωθυπουργός θα συζητήσει με τους δύο ευρωπαίους ηγέτες τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, ενώ θα ζητήσει και την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

Ο πρωθυπουργός, επιπλέον, αναμένεται να θέσει και το ζήτημα της ανάπτυξης συνολικά στην ΕΕ.

Σημειώνεται ότι στην τηλεδιάσκεψη δεν θα χρειαστεί, όπως αναφέρθηκε, η παρουσία κανενός υπουργού δίπλα στον πρωθυπουργό, ενδέχεται όμως, αν χρειαστεί, να συνδράμει κάποιος ειδικός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου.

Επίσης, μετά την τηλεδιάσκεψη με τους δύο ευρωπαίους ηγέτες, ο πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, για το Μεσανατολικό.