Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα διαβεβαιώσουν τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στην τηλεφωνική διάσκεψη που θα έχουν σήμερα, για τη στήριξή τους στις «σχεδόν υπεράνθρωπες προσπάθειές» του να μεταρρυθμίσει την ελληνική οικονομία και να μειώσει τον δανεισμό της, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, επικαλούμενο ανώτερο αξιωματούχο.

Ταυτόχρονα, σημειώνει το δημοσίευμα επικαλούμενο τον ίδιο αξιωματούχο, η κυρία Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί θα προτρέψουν τον κ. Παπανδρέου να επιτύχει μετρήσιμη πρόοδο σχετικά με τις υποσχέσεις της Ελλάδας, σε αντάλλαγμα για την επόμενη δόση του προγράμματος στήριξής της από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η κ. Μέρκελ επιδίωξε χθες να καταστείλει τη φημολογία για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας. Η Γερμανίδα καγκελάριος, προσθέτει η εφημερίδα, επέμεινε σε ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε ότι η Γερμανία και οι εταίροι της στην Ευρωζώνη εργάζονται «με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους» για την αποφυγή της χρεοκοπίας της Ελλάδας, καθώς ένα τέτοιο γεγονός θα προκαλούσε φαινόμενο ντόμινο σε όλη την Ευρωζώνη.