Τη διαφωνία του με την επέκταση του όρου της εφεδρείας σε απολύσεις, εξέφρασε ο γραμματέας Συνδικαλιστικού της ΝΔ, Γ. Μανώλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

«Ο όρος εργασιακή εφεδρεία, που καθιερώθηκε από τη ΝΔ, είχε ως στόχο και ως προοπτική να μην υπάρξουν απολύσεις. Αντί για απολύσεις, εργασιακή εφεδρεία. Από εκεί και πέρα το ΠΑΣΟΚ το εκμεταλλεύτηκε αυτό και βάπτισε τις απολύσεις, εργασιακή εφεδρεία», είπε ο κ. Μανώλης, ο οποίος χαρακτήρισε τις απολύσεις βαρβαρότητα.

Επίσης, με αφορμή άρθρο του κ. Νίκου Παπανδρέου δήλωσε: «Με εκπλήσσει ότι την πολιτική του Γ. Παπανδρέου και του Ε. Βενιζέλου δεν την πιστεύει ούτε ο αδερφός του κ. Παπανδρέου, ο Νίκος. Είναι εκπληκτικό αυτό».

Για όσους υποστούν τις συνέπειες των μέτρων, είπε ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα αφού καταργείται κάθε προστασία των εργαζομένων, ενώ για το νομοσχέδιο των ταξί προέβλεψε ότι με τις νέες ρυθμίσεις θα δημιουργηθεί καρτέλ.

«Θα έλθουν οι εταιρείες, θα πάρουν όλο το έργο των ταξί. Και αντί να υπάρχει διασπορά, διάχυση και να υπάρχουν οι μικροϊδιοκτήτες στη χώρα μας που να μπορούν να κινούν την αγορά, θα πάμε σε καρτέλ, θυμηθείτε το», είπε χαρακτηριστικά ο γραμματέας Συνδικαλιστικού της ΝΔ.

Ο κ. Μανώλης εξέφρασε τη διαφωνία του με τα περί συγκυβέρνησης λέγοντας: «Συγκυβέρνηση για να πάρουμε πιο εύκολα τα μέτρα και να ξεσκίσουμε τον κόσμο. Εγώ διαφωνώ. Υπάρχουν συμφέροντα οικονομικά και εκδοτικά που πιέζουν και τον πρόεδρο της ΝΔ. Η συγκυβέρνηση δεν οδηγεί πουθενά».