«Η συμφωνία του Ιουλίου περιλαμβάνει συγκεκριμένη δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους χωρίς να απαιτεί ακρότητες…

Δεν θα δώσουμε ούτε ένα χιλιοστό παραπάνω από όσα συμφωνήσαμε με τους εταίρους. Να σεβαστούν όλοι όσα υπέγραψαν.  Το Ταμείο ζητά μέτρα χειρότερα και επιμένει στον απόλυτο παραλογισμό. Δεν αποδέχεται τα επίσημα στοιχεία για την ελληνική οικονομία. Η χώρα πέτυχε ένα μικρό αλλά σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας τα «καρφιά» του στο ΔΝΤ.

«Δεν θέλουν κάποιοι στο Ταμείο να αποδεχθούν πως δύο προγράμματα που έφτιαξαν για τη χώρα μας απέτυχαν. Δεν μπορεί να διαλυθεί μία χώρα επειδή κάποιοι δεν μπορούν να αποδεχθούν την αποτυχία τους. Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας άκουσα ευθέως την αναφορά στην ανάγκη αντικατάστασης του ΔΝΤ στο πρόγραμμα», ανέφερε ο πρωθυπουργός, που στη συνέχεια επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία για τη στάση που τηρεί στο θέμα του ΔΝΤ.

«Η ΝΔ είναι το μοναδικό κόμμα που στηρίζει τις θέσεις του ΔΝΤ, και ειδικά μέσω του κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Η επιθυμία τους είναι μεγάλη για να γυρίσουν στα πράγματα αλλά προκαλούν προβλήματα, γιατί υιοθετούν μία καταστροφολογία για τη χώρα. Δυστυχώς όμως έχουν αντίπαλο τους αριθμούς.

Η ανεργία είναι απαράδεκτα υψηλή για χώρα της ΕΕ, αλλά τον καιρό που είμαστε εμείς στην εξουσία έχει μειωθεί κατά 2%. Αυξήσαμε το πρόγραμμα των επενδύσεων. Κλείσαμε με επιτυχία την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να τελειώνουμε με αυτήν την κατάσταση, να κλείσουμε άμεσα την αξιολόγηση και η χώρα να επιστρέψει σε ανάπτυξη. Αυτός είναι ο στόχος μας», τόνισε ο πρωθυπουργός στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.