Δεν υπάρχει πρόβλημα με την κυβερνητική πλειοψηφία εκτίμησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας το πρωί στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Γιατί να μην αντέξει;».

«Το ότι ένας ηγέτης αντιλαμβανόμενος την ευθύνη που έχει απέναντι σε έναν λαό έχει μια τέτοια τοποθέτηση και αναζητά μια συνεννόηση σε μείζονα ζητήματα δείχνει την ευθύνη που έχει ο άνθρωπος αυτός για την πατρίδα του και την κοινωνία» είπε για τον πρωθυπουργό και τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι ο κ. Τσίπρας πριν από ένα χρόνο αρνιόταν τα πάντα.

Μάλιστα είπε ότι η επιλογή του νυν πρωθυπουργού όταν ήταν στην αντιπολίτευση «αποδεικνύεται ότι δεν ήταν η καλύτερη» όμως τόνισε ότι «ουδέποτε ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον κ. Τσίπρα».

Όσο αφορά την πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα που δεν έγινε αποδεκτή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε να την κρίνει ο ελληνικός λαός που είναι ο τελικός κριτής.

Αναφορικά μάλιστα με το ενδεχόμενο συμμετοχής και άλλων δυνάμεων στην κυβέρνηση, ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως όταν κάποιος αναζητά τη συνεννόηση δεν σημαίνει ότι αυτόματα πρέπει να συμμετέχει κάποιος άλλος στην κυβέρνηση. Τόνισε μάλιστα ότι δεν είναι σίγουρο ότι βουλευτές όπως ο κ. Παναγούλης «δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση».

Όσον αφορά το ασφαλιστικό ο υπουργός τόνισε ότι γίνεται μια «μεγάλη προσπάθεια» και «δεν έχουμε καταλήξει ακόμα,  ενώ συμπλήρωσε ότι η συζήτηση πρέπει να γίνει με ειλικρίνεια και όχι «με κοντόφθαλμες επιλογές».

Όπως ανέφερε, «αυτή η κυβέρνηση δεν κουβαλάει ένα ιστορικό βεβαρημένο σε επιλογές που εξυπηρέτησαν άλλου είδους λογικές» και δεν μπορεί να κρίνουν την κυβέρνηση αυτοί που κατέστρεψαν το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας.