Κόντρα μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση.

Την ώρα που το λόγο πήρε ο Γιώργος Χουλιαράκης, ακούστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, να ζητά επίμονα το λόγο, διαμαρτυρόμενος.

Ακολούθησε σύντομος διαπληκτισμός με τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος είπε «Δεν ξεκινάμε καλά. Καθίστε κάτω κ. Γεωργιάδη. Να είστε ήσυχος».

Ωστόσο, οι διαμαρτυρίες του κ. Γεωργιάδη συνεχίστηκαν, μέχρι που τελικά πήρε το λόγο.

«Συμβαίνει κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στη Βουλή. Έχουν μιλήσει 5 υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, 5 συνεχόμενοι. Τι νομίζετε ότι είναι εδώ; Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ; Εδώ είναι η Βουλή των Ελλήνων», είπε ο κ. Γεωργιάδης, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι μέχρι το λόγο να πάρει ο κ. Τσίπρας, είχε προγραμματιστεί να μιλήσουν κάμποσοι υπουργοί. Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε πως «δεν αρμόζουν φράσεις όπως “καθίστε ήσυχος”. Δεν μπορεί να μιλά συνεχόμενα η κυβέρνηση. Έχετε παραβιάσει τον κανονισμό. Δεν θα ξεκινήσετε τη θητεία σας, παραβιάζοντας τον κανονισμό».

Ο κ. Βούτσης εξήγησε από τη μεριά του πως λειτουργεί στο πλαίσιο του κανονισμού.

«Πάρτε όλες τις προηγούμενες διαδικασίες και θα διαπιστώσετε ότι τελευταίοι μίλησαν υπουργοί. Λειτουργούμε στο πλαίσιο του κανονισμού, όσο καλύτερα γινετα, να μην επιμείνετε στην ένσταση», είπε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε πως «υπάρχει απόφαση του σώματος για 0τη διαδικασία».

Όσον αφορά στη φράση που είχε πει νωρίτερα απευθυνόμενος στον κ. Γεωργιάδη, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε: «Το παίρνω πίσω αν σας ενόχλησα με τη φράση αυτή».