Παράθυρο σε μετεκλογικές συνεργασίες άνοιξε η Όλγα Γεροβασίλη. «Εχουμε αποδείξει εμείς ότι μπορούμε να συνεργαστούμε επί κοινού προγραμματισμού» είπε η κα Γεροβασίλη μιλώντας στο Βήμα fm και πρόσθεσε με νόημα: «Εάν ξεδιπλωθούν προγράμματα στον προεκλογικό διάλογο – που έχει ξεδιπλωθεί μόνο του ΣΥΡΙΖΑ – και απαντηθούν τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το λαό και την κοινωνία, τότε θα δούμε κι εμείς αν και με ποιο περιθώριο υπάρχουν συνεργασίες».

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε επίσης ότι όσον αφορά στις δεσμεύσεις μας απέναντι στη συμφωνία, είναι σαφείς και τις έχουμε δηλώσει σε όλους τους τόνους: «Θα τηρήσουμε τη συμφωνία».

Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι δεύτερο κόμμα αλλά αν τελικά η ετυμηγορία του λαού κατατάξει το κόμμα στη δεύτερη θέση «θα είναι άλλοι αυτοί που θα προσπαθήσουν για το μέλλον αυτής της χώρας. Θα είναι άλλος πρωθυπουργός».

Τέλος, ο Ολγα Γεροβασίλη «άδειασε» την Τασία Χριστοδουλοπούλου σε σχέση με τις νέες δηλώσεις για τους πρόσφυγες και πώς πλούτισαν τα νησιά. «Προφανώς δεν πρόκειται για την κεντρική μας αντίληψη, ούτε για το προσφυγικό ούτε για το μεταναστευτικό ζήτημα» τόνισε.

Σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ επίσης είπε ξεκάθαρα: «Μια συμμαχία θέλει κοινούς στόχους. Ας τους βρούμε και μετά ξανασυζητάμε».