Καζάνι που βράζει είναι η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, με το Μαξίμου αλλά και αρκετούς υπουργούς να είναι επί ποδός πολέμου προκειμένου να μην έχουν διαρροές στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου.

Ο βουλευτής Θ. Ρομπόπουλος σε δηλώσεις του εμφανίζεται αναποφάσιστος και τονίζει ότι την απόφασή του θα την πάρει κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή.

«Ειλικρινά βρίσκομαι σε ένα πολύ μεγάλο δίλημμα ακόμα δεν έχω πάρει την απόφασή μου κι όπως έχω πει και το πρωί θα την πάρω μέσα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ψήφισης.

Είχα μια τηλεφωνική συζήτηση προχτές το βράδυ, συζητούσα αυτά τα οποία είναι γνωστά εάν δηλαδή δεν ψηφιστεί πτωχεύουμε και πρέπει κάποιος να αναλάβει την ευθύνη αν θέλει να πτωχεύσει η χώρα του ή όχι. Η Ελλάδα δε μπορεί να ξεπληρώσει το χρέος το οποίο έχει σε καμία περίοδο πολύ μάλιστα τώρα που παρέχει και έλλειμμα και δεν μπορεί να το σβήσει καμιά περίπτωση.

Για να το ξεπληρώσει σε 30 χρόνια έχω κάνει ένα υπολογισμό πρέπει να έχει αύξηση του ΑΕΠ 15% κάθε χρόνο, ούτε η Κίνα δεν το έχει αυτό, άρα καταλαβαίνετε τα πράγματα δεν είναι εύκολα εάν δεν γίνει κάτι άλλο. Μόνο η Ευρώπη μπορεί να μας σώσει, εμείς δε μπορεί να σωθούμε από μόνοι μας.»