Ο Σωκράτης Φάμελλος εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και εξέφρασε τη θέση του κόμματος για τα επείγοντα μέτρα για τη σύναψη συμφωνίας.

«Νομίζουμε ότι η σημερινή διαδικασία υπηρετεί την ανώτατη δημοκρατική αξία της υπεράσπισης της κοινωνίας» δήλωσε.

«Η πρότασή μας και το αίτημά μας στον ESM δεν πρόκειται να ταυτιστεί με τη συμφωνία των άλλων κομμάτων. Δεν απαλλάσσονται από τις ευθύνες τον προηγούμενων χρόνων. Δεν δικαιούστε να συγκρίνετε 40 χρόνια δικομματισμού με έξι μήνες τίμιας διαπραγμάτευσης» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ξέρουμε ότι ήδη έχουμε κερδίσει κάτι με την τίμια διαπραγμάτευση» επεσήμανε.

«Δεν είχαμε καμία εξουσιοδότηση να επιλέξουμε τη χρεοκοπία ή το εθνικό νόμισμα. Η συμφωνία μας δίνει περιθώριο μιας άλλης πολιτικής και μας δίνει στοιχεία που μπορούμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων» είπε ο Φάμελλος.

«Είναι υποκριτικό να κατηγορείτε ότι φτάσαμε τελευταίες μέρες για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, αφού ο υπουργός δήλωσε ότι μέχρι χθες το βράδυ διαπραγματευόταν» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως: «Το νέο πακέτο μπορεί να δώσει μέχρι 25 εκατ. στην ανακεφαλαιοποίηση και μετά τη νέα συμφωνία αποδομούνται τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για κούρεμα καταθέσεων 8.000 ευρώ». «Το νομοσχέδιο θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των πολιτών ώστε να επανέλθουν οι καταθέσεις» πρόσθεσε.