Το «παρών» δίνει και ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, στη συγκέντρωση κατά της λιτότητας στο Σύνταγμα.

Ο κ. Βούτσης ρωτήθηκε τόσο για την πορεία της διαπραγμάτευσης και το ενδεχόμενο ρήξης, όσο και για την κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με το Γιάννη Στουρνάρα με αφορμή την έκθεση τού κεντρικού τραπεζίτη στην οποία ανέφερε ότι χωρίς συμφωνία η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο Mega, δήλωσε πως και ο ίδιος συντάσσεται με τη δήλωση του πρωθυπουργού πως «αν χρειαστεί, είναι έτοιμος για το μεγάλο “όχι”».

Ωστόσο, όπως δήλωσε, «εργαζόμαστε για μια έντιμη συμφωνία, όσο δύσκολη κι αν είναι, που θα είναι βιώσιμη και θα δίνει προοπτική στη χώρα και το λαό. Είμαστε έτοιμοι για όλα, όπως θα έπρεπε κιόλας. Και νομίζω ότι όλες οι αντιδράσεις που υπάρχουν στο εξωτερικό, δείχνουν ότι και από την πλευρά τους, αυτήν την αποφασιστική στάση τη μετράνε πολύ».

Κατόπιν, ο υπουργός εξέφρασε τη χαρά του για τη συγκέντρωση που πραγματοποιείται στο Σύνταγμα, «χωρίς κάγκελα», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ερωτώμενος εάν η κυβέρνηση θα πάει με νέα πρόταση στο Eurogroup της Πέμπτης, ο κ. Βούτσης απάντησε πως «δεν υπάρχει περιθώριο για ριζικές αλλαγές», αν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν «καινούργιες προσεγγίσεις» σε ορισμένα σημεία.

Αναφορικά με την έκθεση Στουρνάρα, ο κ. Βούτσης απάντησε πως «λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας οτιδήποτε γράφει και ισχυρίζεται οποιοσδήποτε, πόσω μάλλον ο επικεφαλής της ΤτΕ. Από κει και πέρα ο καθένας μας, και ο ίδιος, κρίνεται και για την ακρίβεια και για την ευθυκρισία και για το χρόνο που ο καθένας σε αυτήν την αντιπαράθεση με τους δανειστές προβάλει τις απόψεις του».