Εκλογές ζήτησε και σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, «γιατί αν παραμείνει αυτή η ασύνδετη και επικίνδυνη κυβέρνηση δεν υπάρχει άλλη λύση».

Απέφυγε ωστόσο να αποσαφηνίσει ποιες είναι οι προθέσεις του, μετά τη χθεσινή φημολογία ότι μπορεί να αποσύρει το κόμμα του από τη Βουλή και περιορίστηκε να σχολιάσει ότι επρόκειτο για διατύπωση μιας σκέψης και όχι ειλημμένης απόφασης.

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε και στις πληροφορίες περί πρωτοβουλίας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το μνημόνιο κάνοντας λόγο για «μονομπλόκ του ΠΑΣΟΚ» ενώ εμμέσως τους κάλεσε «να μην λειτουργήσουν σαν πρόβατα στο μαντρί, αλλά να λειτουργήσουν -ουσιαστικά- κατά συνείδηση».

«Εχουμε στριμωχτεί πολύ άσχημα, χρειάζεται διέξοδος και πιστεύω ότι όλοι οι βουλευτές είναι πατριώτες. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υπάρχει η λογική και η σκέψη του μαντριού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αφησε πάντως να εννοηθεί ότι το ΛΑΟΣ δεν πρόκειται να ψηφίσει το «δεύτερο μνημόνιο» καθώς όπως είπε δεν πρόκειται να δώσει δεύτερη ευκαιρία στην κυβέρνηση που απέτυχε.

Απαντώντας στο πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο παριστάμενος αν. υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει αναλάβει την ευθύνη της. Αλλοι είναι εκείνοι που επιχειρούν να διώξουν από πάνω τους κάθε πράξη ευθύνης και να βγάλουν από την πλάτη τους το μνημόνιο».