Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα της τελευταίας Συνόδου Κορυφής, το «Σύμφωνο του Ευρώ» και τα νέα μέτρα που σχεδιάζει να λάβει η κυβέρνηση κατέθεσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στην ερώτησή του ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι «τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής είχαν την σφραγίδα των κυρίαρχων και ακραία νεοφιλελεύθερων δυνάμεων της Ευρώπης, τονίζοντας παράλληλα πως «οι μηχανισμοί διάσωσης που αποφασίστηκαν είναι στην ουσία μηχανισμοί εξασφάλισης των δανειστών και των τραπεζών και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στην ελεγχόμενη χρεοκοπία, ίσως και νωρίτερα από το 2013».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τον Γ. Παπανδρέου να απαντήσει:

– «Πώς σκοπεύει η κυβέρνησή του να εξοικονομήσει το υπέρογκο ποσό των 25 περίπου δισ. ευρώ μέχρι το 2015, αν όχι με νέα μέτρα, όπως ο ίδιος μας διαβεβαίωσε»
– «Πότε σκοπεύει να φέρει προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο τόσο τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, για τη τροποποίηση της Ευρωπαϊκής Συνθήκης, όσο και το πακέτο περικοπών και εκποίησης δημόσιας περιουσίας με ορίζοντα το 2015»
– «Αν θεωρεί ότι η παρούσα Bουλή νομιμοποιείται, τόσο ηθικά όσο και θεσμικά, να επικυρώσει δημοσιονομικά μέτρα με ορίζοντα που υπερβαίνει κατά πολύ τη θητεία της και μάλιστα με την απλή πλειοψηφία των 151 βουλευτών».