Ενδοκυβερνητική κόντρα κορυφής σε εξέλιξη. Ο Γ. Ραγκούσης με μια μακροσκελή δήλωση έβαλε ευθέως κατά του Β.Βενιζέλου με αφορμή το θέμα των μεταναστών ,απεργών πείνας του μεγάρου Υπατία.

Η σφοδρότητα της επίθεσης δημιούργησε ερωτηματικά, ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση, για τους πραγματικούς λόγους της έκρηξης Ραγκούση. Το ύφος της δήλωσης ήταν άκρως επικριτικό τόσο που όπως έλεγε χθες το βράδυ κυβερνητικός παράγοντας «η δήλωση ήταν σαν καλείτο σε απολογία ο υπουργός Εθνικής άμυνας».

Την ίδια στιγμή κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου «κάλυπταν» τον κ. Ραγκούση τονίζοντας ότι «κανένας δεν μπορεί να παρεμβαίνει σε θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητας του δίνοντας μάλιστα την εντύπωση ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματα που προκύπτουν».

Αργά το βράδυ και ύστερα από την έκταση που πήρε το θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε μία προσπάθεια να χαμηλώσει τους τόνους, δήλωσε ότι οι δύο υπουργοί επικοινώνησαν «και κρίθηκε ότι δεν υφίσταται πλέον κανένα πρόβλημα».

Το χθεσινοβραδινό τηλεφώνημα ήταν απαραίτητο προκειμένου να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις, με δεδομένο ότι αρχίζει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και ή κόντρα αυτή θα βάρυνε περισσότερο το ήδη τετεμένο κλίμα.