Την ανάγκη ενίσχυσης σε όλα τα επίπεδα της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Ουγγαρίας, που βασίζεται σε ιστορικούς, πολιτικούς και πολιτισμικούς δεσμούς, πέραν των όσων έχουν γίνει ως τώρα, τόνισε ο έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης. Ο υφυπουργός κήρυξε σήμερα την έναρξη των εργασιών του Ελληνο-Ουγγρικού Επιχειρηματικού Φόρουμ στη Βουδαπέστη, όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη συνοδευόμενος από ομάδα ελλήνων επιχειρηματιών.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε την πεποίθησή του ότι μπορούν να γίνουν σημαντικά βήματα στη διμερή οικονομική συνεργασία με την υποστήριξη της δραστήριας ελληνικής κοινότητας και των επιχειρηματιών που βρίσκονται στην Ουγγαρία.

Όπως ανέφερε, η διοργάνωση εμπορικών εκθέσεων και η ανταλλαγή στοχοθετημένων επιχειρηματικών αποστολών μπορούν να δώσουν γρήγορα αποτελέσματα και ο ίδιος ελπίζει πως η συμμετοχή ουγγρικών επιχειρήσεων στην περσινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου η Ουγγαρία ήταν τιμώμενη χώρα, βοήθησε στην ενίσχυση των σχέσεων και στην οικοδόμηση νέων ανάμεσα στις δύο επιχειρηματικές κοινότητες, όπως και στην επέκταση ήδη υπαρχουσών συνεργασιών.