«Έχετε πάρει διαζύγιο από τον ορθό λόγο και μάχεστε για τις πιο ακραίες και μισαλλόδοξες απόψεις μέσα στο κοινοβούλιο», δήλωσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Γ. Καρατζαφέρη για το άσυλο και υποστήριξε ότι «το μόνο άσυλο που ισχύει στη χώρα είναι το άσυλο των υπουργών, των κυβερνώντων, της μίζας και αυτών που έχτισαν κομματικές καριέρες και περιουσίες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε κατά της κατάργησης του ασύλου σημειώνοντας μάλιστα ότι η συζήτηση περί αυτού είναι ουσιαστικά μία συζήτηση για την κατάργηση του συντάγματος.

Ιδιαίτερα δηκτικός ήταν ο κ. Τσίπρας προς το βουλευτή του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδη. «Χαίρομαι που είναι εδώ ο κ. Βορίδης, ο οποίος υποστήριζε προχθές στα παράθυρα τον νόμο και τη τάξη. Θα ξέχασε φαίνεται ότι το 1986 είχε εισβάλει στη Νομική με τσεκούρια και μαχαίρια και ακόμη δεν έχει λογοδοτήσει», τόνισε.

Απαντώντας ο Α. Γεωργιάδης του ΛΑΟΣ χαρακτήρισε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «φορείς των πιο φασιστικών ιδεών στην Ελλάδα» και τους κατηγόρησε ότι υποθάλπουν τη βία και καλύπτουν εκείνους που εισβάλλουν στα πανεπιστήμια και βιαιοπραγούν.

«Είστε εγκληματίες. Ο κ.Παπαδάτος που είπε σιγά μη καταδικάσω το κάψιμο του βιβλιοπωλείου του, είναι ο απατεώνας που συνελήφθη με δυο ταυτότητες και είναι στέλεχος του κόμματός σας», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για «πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς» και αναρωτήθηκε που θα οδηγήσει αυτού του είδους η αντιπαράθεση.