«Οι θυσίες των πολιτών πιάνουν τόπο», υποστήριξε ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη του Διαθεσμικού Οργάνου, στην οποία συζητήθηκαν γενικότερα ζητήματα επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης, μόλις μία μέρα μετά την αντίστοιχη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε εκτενώς στη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής, λέγοντας πως η Ελλάδα με τις επιλογές της κυβέρνησης έγινε από πρόβλημα της Ευρώπης ενεργό μέρος της λύσης, δηλώνοντας αισιόδοξος για το μέλλον, αν και τόνισε πως «δεν γνωρίζουμε ακόμη πού θα καταλήξουν οι διεργασίες στην Ευρώπη, αλλά αυτή τη φορά είναι βέβαιο και με τις δικές μας προσπάθειες η συζήτηση γίνεται για τα πραγματικά προβλήματα και τις αιτίες τους που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε, επίσης, «στροφή στον πολίτη», αναφορά που δεν θεωρείται τυχαία ως προς τη στάση που αναμένεται να κρατήσει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες. Σ’ αυτά τα πλαίσια, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε σειρά περιοδειών στην επαρχία, αλλά και σε πρωτοβουλίες για την επίλυση καθημερινών ζητημάτων.