Με ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος της LEFT, επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθερών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Κώστας Αρβανίτης τάσσεται κατά της μετονομασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Απασχόληση και τα Κοινωνικά Δικαιώματα σε «Ανθρώπινου Δυναμικού, Δεξιοτήτων και Ετοιμότητας» και σημειώνει πως η συγκεκριμένη εξέλιξη προμηνύει δυσοίωνο μέλλον για τα εργασιακά.

Στην ανάρτησή του, ο Κώστας Αρβανίτης σημειώνει:

«Η μετονομασία του χαρτοφυλακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Απασχόληση και τα Κοινωνικά Δικαιώματα σε «Ανθρώπινου δυναμικού, δεξιοτήτων και ετοιμότητας» προμηνύει ένα δυσοίωνο μέλλον για τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών της Ένωσης, κάτι που επιστεγάζεται και από την αφαίρεση της Στέγασης και την ένωσή της με την Ενέργεια σε ενιαίο χαρτοφυλάκιο.

Η #στέγαση χάνει κάθε εργασιακή και κοινωνική διάσταση, ενώ υπάρχει κίνδυνος αυτή η αλλαγή να επηρεάσει τη δομή των επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου, αποδυναμώνοντας τις αρμοδιότητες της #EMPL.

Η επιλογή της #vonderLeyen να ορίσει αρμόδια Αντιπρόεδρο της Επιτροπής την προερχόμενη από το S&D Roxana Mînzatu μοιάζει με απόπειρα να χρυσώσει το χάπι της καταφανούς απουσίας των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων από τον πολιτικό σχεδιασμό της.

Οι πολίτες της ΕΕ έχουν ανάγκη από ποιοτικές θέσεις εργασίας, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, πρόσβαση σε αξιοπρεπή και προσιτή στέγη° και από μια Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θέτει τις ανάγκες τους ως προτεραιότητα».