Με αφορμή το σημερινό συμβάν στο λιμάνι της Μυκόνου σχετικά με τη μετακίνηση του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ JUMBO JET, κατά την επιβίβαση επιβατών και οχημάτων, το υπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε ότι η μεγαλύτερη προτεραιότητά του είναι τα θέματα ασφάλειας, ειδικά στην ακτοπλοΐα, που είναι μη διαπραγματεύσιμα και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής.

Επισημαίνει, επίσης, ότι στο πλαίσιο αυτό και για την ενίσχυση της ασφάλειας πλοίων, λιμένων και επιβατών, έχουν, μεταξύ άλλων, δρομολογηθεί από το Υπουργείο η ανάπτυξη Συστήματος Χρονοθυρίδων Θαλάσσιων Λιμένων, (Sea Ports Time Slots System) με ένα κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα παρακολούθησης και χρήσης, η προσαρμογή των υπόχρεων λιμένων στο διεθνή κώδικα ISPS, η αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων και η ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου.

Τι συνέβη

Την ώρα της επιβίβασης στο λιμάνι της Μυκόνου, μετακινήθηκε ο καταπέλτης του επιβατηγού οχηματαγωγού ταχύπλοου jumbo Jet σημαίας Κύπρου, με αποτέλεσμα κάποιοι ταξιδιώτες να τραυματιστούν ελαφρά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, αρχικά μετακινήθηκε ο ένας από τους κάβους και στη συνέχεια ο καταπέλτης. Μάλιστα, κάποια αντικείμενα, όπως βαλίτσες, βρέθηκαν στη θάλασσα.

@panoramaimagery

Accident with ferry in Mykonos. People almost fell in the sea. Minor injuries. Some luggages fell in the water.#mykonos #accident #sea #port

♬ original sound – Panorama Imagery

Σύμφωνα, πάντως, με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ δόθηκε εισαγγελική εντολή για διερεύνηση του συμβάντος.