Άγνωστη είναι η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, που καλείται για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο να εκλέξει νέο πρόεδρο. Κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο Στέφανος Κασσελάκης σχετικά με το αν θα είναι και πάλι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που άρχισαν να κυκλοφορούν σενάρια για τη δημιουργία νέου κόμματος.

«Ο Στέφανος είναι πιο έτοιμος από ποτέ να δώσει σκληρή μάχη είτε για να κατεβεί στον ΣΥΡΙΖΑ και να κερδίσει ξανά την ηγεσία ή για να κάνει δικό του κόμμα. Τα σενάρια αποστρατείας του διαψεύδονται κατηγορηματικά», διακινούσαν κύκλοι του.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πιο κοντά στη λογική να κατέβει εκ νέου υποψήφιος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Απλώς καταγράφει δυνάμεις και βλέπει πού έχει επιρροή, τόσο σε επίπεδο βουλευτών όσο και στελεχών ανά την επικράτεια. Εάν δει πως έχει δυνάμεις, τότε θα δοκιμάσει εκ νέου, αλλιώς το νέο κόμμα έρχεται σε δεύτερο χρόνο.

Το κλίμα είναι βαρύ στην Κουμουνδούρου, με τον 7ο όροφο στον οποίο βρισκόταν το γραφείο του να έχει κλειδωθεί με λουκέτο, ενώ άλλαξε το password της πόρτας ασφαλείας, που οδηγεί στο προσωπικό γραφείο του προέδρου.

Μετά την καθαίρεση του 36χρονου πολιτικού από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταγράφηκαν και παραιτήσεις σημαντικών στελεχών του επικοινωνιακού επιτελείου του Στέφανου Κασσελάκη.

Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Εντωμεταξύ, τα κεντρικά ζητήματα, οι εκκρεμότητες που προκύπτουν πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ από τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει οριστεί για τις 16:00.

Τα κεντρικά θέματα που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση είναι οι διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα που σχετίζονται με το ζήτημα της προεδρικής εκλογής, καθώς επίσης και η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.

Σε χθεσινή συνέντευξή της η γραμματέας της ΚΕ, Ράνια Σβίγκου, επισήμανε ενόψει της σημερινής συνεδρίασης ότι «θα συνεδριάσει άμεσα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, για να ετοιμάσει την εισήγηση για την Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει σε δύο εβδομάδες, ώστε να αποφασιστεί και ο οδικός χάρτης για το Έκτακτο Συνέδριο». Ανέφερε επιπλέον ότι «η Πολιτική Γραμματεία θα συζητήσει επισταμένα για την καλύτερη δυνατή παρουσία του κόμματος στη ΔΕΘ, στην οποία η ΚΕ αποφάσισε ότι θα εκπροσωπηθούμε από τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας, τον Νίκο Παππά».