Κάθε σενάριο αποστρατείας, που διακινείται τις τελευταίες ώρες μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής εναντίον του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, διαψεύδει μέσω κύκλων ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με την εκπομπή του MEGA, «LIVE NEWS», κύκλοι του αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Ο Στέφανος είναι πιο έτοιμος από ποτέ να δώσει σκληρή μάχη είτε για να κατεβεί στον ΣΥΡΙΖΑ και να κερδίσει ξανά την ηγεσία ή για να κάνει δικό του κόμμα. Τα σενάρια αποστρατείας του διαψεύδονται κατηγορηματικά».

Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για περίπου 5000 μηνύματα, που έχει λάβει μετά την αποπομπή του και του ζητούν να φτιάξει καινούργιο κόμμα. Χωρίς ο ίδιος να είναι βουλευτής, χωρίς κρατική χρηματοδότηση και με τις εκλογές να απέχουν τουλάχιστον -με τα μέχρι τώρα δεδομένα- τρία χρόνια, κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν κρίνεται προς το παρόν.

Σε lockdown ο 7ος όροφος της Κουμουνδούρου

Βαρύ είναι το κλίμα στην Κουμουνδούρου για τον Στέφανο Κασσελάκη μετά την έκπτωσή του από το αξίωμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο 7ος όροφος της Κουμουνδούρου, στον οποίο βρισκόταν το γραφείο του, έχει ήδη κλειδωθεί με λουκέτο, ενώ άλλαξε το password της πόρτας ασφαλείας, που οδηγεί στο προσωπικό γραφείο του προέδρου.

Ακόμα, έχουν αλλάξει και τα passwords σε όλα τα emails του κόμματος, καθώς τόσο ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του προέδρου, Μπάμπης Παπαδάκης, όσο και η διευθύντρια του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευγενία Κουντούρη, που είχαν μέχρι τώρα πρόσβαση, παραιτήθηκαν.

Τις αλλαγές ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής με εντολή από το όργανο. Ο μοναδικός από τους στενούς συνεργάτες του πρώην, πλέον, προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που πρόλαβε να πάρει τα πράγματά του, ήταν ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου, Μανώλης Καπνισάκης, κάτω μάλιστα από τις οχλήσεις του εργαζόμενου της Κουμουνδούρου, που τον συνόδευε για να συντομεύει.

Ντόμινο παραιτήσεων από το επιτελείο Κασσελάκη

Παραιτήσεις σημαντικών στελεχών του επικοινωνιακού επιτελείου του Στέφανου Κασσελάκη καταγράφονται τις τελευταίες ώρες, μετά την καθαίρεση του 36χρονου πολιτικού από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Ήδη, αποχώρησε καταρχάς ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του προέδρου του κόμματος και δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδάκης, που βρισκόταν στο πλευρό και του Αλέξη Τσίπρα όσο εκείνος ήταν πρόεδρος.

Όπως τόνισε στο μήνυμά του προς τους πολιτικούς συντάκτες: «Αγαπημένοι και αγαπημένες, σας ευχαριστώ όλους και όλες για την συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Αν υπήρξαν κάποιες στιγμές έντασης θέλω να γνωρίζετε ότι αυτές ήταν αποτέλεσμα της καθημερινής πίεσης από την δουλειά. Συνεργαστήκαμε καθαρά, έντιμα και με επαγγελματισμό. Ολόψυχα εύχομαι κάθε καλό».

Την παραίτησή της υπέβαλε όμως και η επικεφαλής του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Κουντούρη, που βρέθηκε στο πλευρό του κ. Κασσελάκη όταν εκείνος έλαβε την απόφαση να κατέλθει για την ηγεσία. Στο δικό της αποχαιρετιστήριο μήνυμά της προς τους δημοσιογράφους σημείωσε πως: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την συνεργασία που είχαμε.

Ο Στεφανος Κασσελάκης ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με εμπιστεύτηκε και μου ανέθεσε έναν κρίσιμο ρόλο και προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ στηρίζοντας την ανάταξη του προοδευτικού χώρου. Μετά την απόφαση της χθεσινής ΚΕ αισθάνομαι πως ο κύκλος μου ως διευθύντρια του γραφείου τύπου έκλεισε και υπέβαλα την παραίτηση μου. Εύχομαι η συνέχεια να δικαιώσει όσους πιστεύουν ακόμη στο όραμα μιας μεγάλης προοδευτικής αριστερής παράταξης. Εις το επανιδείν».

Την παραίτησή του, έχει δηλώσει και ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου, Μανώλης Καπνισάκης, ο οποίος ζήτησε ταυτόχρονα να διακοπεί άμεσα η μισθοδοσία του από το κόμμα.