«Έχουμε μία νέα κρίση, η οποία δημιουργήθηκε από την αμφισβήτηση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τον πρόεδρο του κόμματος και μία αμφισβήτηση η οποία δεν στηρίχθηκε σε καμία δικαιολογία» τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Δεν υπήρχε καμία αιτία και καμία τεκμηρίωση γιατί όλοι οι βουλευτές, όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά θεωρώ και η ελληνική κοινωνία ξέρει ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αυτόν τον χρόνο κράτησε τη λειτουργία σε πολύ υψηλό επίπεδο, στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά και την ελληνική κοινωνία. Ήταν απολύτως αξιόπιστη και ενωτική η λειτουργία μας και εγώ προσωπικά επεδίωξα όλο αυτό το χρόνο να εκφράζω μία ενιαία γραμμή και δεν υπήρχε κανένα μα κανένα σχόλιο για λανθασμένη τεκμηρίωση ή παρουσία της πολιτικής ομάδας ή εμού προσωπικά» προσέθεσε ο κ. Φάμελλος.

Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είχε ποτέ προσωπικές επιδιώξεις στην πολιτική, επισήμανε «όμως είχα πάντα παρουσία και δράση ξεκάθαρη μέσα σε μία συλλογικότητα που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και μέσα στη Βουλή, σεβόμενος απολύτως τους κανόνες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, γιατί θέλω να υπηρετώ σταθερά την κοινωνία και τη χώρα».

«Δεν είχα ενημερωθεί για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και όταν προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον πρόεδρο και επικοινωνήσαμε για το τι θα εισηγηθεί, με ενημέρωσε ότι θα εισηγηθεί την αλλαγή του προεδρείου. Το ζήτημα είναι ότι αυτή η επιλογή Προέδρου, πέρα από το ότι ήταν αναίτια και αδικαιολόγητη, δημιούργησε μία μεγάλη εσωστρέφεια, η οποία είναι αρνητικά καταλυτική στην επιρροή του κόμματος στην ελληνική κοινωνία. Δηλαδή η επιλογή του Προέδρου, μας έκανε αρνητικό πρωτοσέλιδο παντού και αρνητικό θέμα συζήτησης, ενώ, θέλω να το πω, η Ελλάδα έχει μια αρνητική και διεφθαρμένη κυβέρνηση, ενώ υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα στους πολίτες, ενώ αναδείχθηκε ένα μεγάλο θέμα νέο, ασφάλειας των πολιτών και της κοινωνίας από τις πυρκαγιές φέτος το καλοκαίρι και ήταν λανθασμένη πολιτικά η κίνηση του Προέδρου» ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Φάμελλος, ενώ ρωτηθείς τι οδήγησε τον κ. Κασσελάκη στην αντικατάστασή του, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Εγώ δεν μπορώ να μπω σε υποθέσεις. Η εκτίμησή μου είναι ότι είναι εις βάρος των συμφερόντων του ΣΥΡΙΖΑ και της ελληνικής κοινωνίας. Αυτή είναι η εκτίμησή μου και αυτό είναι το αποτέλεσμα. Και θεωρώ ότι είναι παιχνίδια εσωκομματικής εξουσίας όταν τα σοβαρά ζητήματα είναι, όπως είπε και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, να έχουμε ενότητα και συλλογικότητα για να υποστηρίξουμε τις ανάγκες της κοινωνίας. Θεωρώ ότι αυτή η επιλογή του Προέδρου έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του Συνεδρίου».

«Πάντως, αυτή τη στιγμή το πρόβλημα θα έλεγα δεν είναι ποιος είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας. Το πρόβλημα είναι γιατί οδηγούμαστε σε έναν μικρό και συρρικνούμενο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο κ. Φάμελλος, επισημαίνοντας «υπάρχει σαφέστατα θέμα της πολιτικής ηγεσίας μας και δεν είναι μόνο αυτό το περιστατικό, αλλά θεωρώ ότι είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

«Πρέπει να υπάρξει αλλαγή της πολιτικής μας και σε επίπεδο ηγεσίας. Δηλαδή εγώ βάζω ζήτημα για την πολιτική της ηγεσίας μας. Το έχω βάλει ήδη στα όργανα για να είμαι συνεπής. Ποτέ δεν άρχισα να λέω από δω και από κει τη γνώμη μου στα κανάλια, αλλά νομίζω ότι δεν μπορεί να έχουμε αυτή τη σωρεία, θα έλεγα εγώ, των λαθεμένων επιλογών.(…) Θα πρέπει το σύνολο του κόμματος μας, δηλαδή τα όργανα μας, τα στελέχη μας, η βάση του κόμματος να συζητήσουμε για την διόρθωση αυτού του πολιτικού λάθους δεν μπορούμε να έχουμε τόσα πολιτικά λάθη και δεν μπορούμε να κατηγορούμαστε εμείς για αποσύνθεση και διάλυση. Και σε αυτό εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη που αναλογεί. Μίλησα δημόσια γιατί οφείλω να είμαι πιστός στις αποφάσεις του Συνεδρίου και σε αυτό το οποίο έχω ταχθεί και νομίζω ότι και ο Πρόεδρος πρέπει να λάβει την ευθύνη του» συμπλήρωσε ο κ. Φάμελλος.

«Εγώ θέλω να πω ότι δεν αμφισβήτησα ποτέ την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Και πρέπει να σας πω ότι εγώ όχι απλά ψήφισα, αλλά συνέβαλα στην απόφαση του Συνεδρίου και στις θέσεις του Συνεδρίου του Φεβρουαρίου. Λειτούργησα ως όφειλα, ως μέλος και στέλεχος του Κόμματος, συνθέτοντας, υπερβαίνοντας αδυναμίες, διορθώνοντας λάθη. Απλά δεν μπορώ να βλέπω πλέον αυτή την κατηφόρα και μάλιστα δεν μπορώ να την βλέπω όταν υπάρχουν τόσα σοβαρά προβλήματα στην ελληνική κοινωνία».