Σφοδρή είναι η αντιπαράθεση της κυβέρνησης κυρίως με τον ΣΥΡΙΖΑ για μια σειρά θεμάτων που παρά την αυγουστιάτικη ραστώνη προκαλούν πολιτικά πάθη και «δείχνουν» ότι έρχεται ένας εξίσου καυτός Σεπτέμβριος.

Τόσο το θέμα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών για το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορεί την Κουμουνδούρου για εργαλειοποίηση του πόνου των πολιτών που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, όσο και οι αποκαλύψεις για την συμπεριφορά πεζοδρομίου του ευρωβουλευτή Νίκου Παππά απέναντι σε πολίτες αλλά και η νομιμότητα της πισίνας Κασσελάκη στις Σπέτσες προκάλεσαν μετωπικές συγκρούσεις.

Μαξίμου

Από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν ειδικά για το θέμα των πυρκαγιών ότι δεν θα ακολουθήσουν την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ που ασκεί κριτική επί δικαίων και αδίκων και προσθέτουν ότι ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας χρόνο με το χρόνο βελτιώνεται, η κριτική που ασκείται είναι δίκαιη όσον αφορά στην πρόληψη αλλά λένε παράλληλα ότι η επιτυχής αναχαίτιση στις 4.000 ενάρξεις πυρκαγιών οφείλεται στον μηχανισμό των drones που φέτος λειτούργησε.

Απορρίπτουν τους ισχυρισμούς του Στέφανου Κασσελάκη περί χαμηλής απορρόφησης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης λέγοντας ότι το 55% των χρημάτων τα οποία προορίζονται, για τα προγράμματα AntiNero, τα προγράμματα δηλαδή πολιτικής προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί και το μόλις 1% που αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας μύθος.

Όσον αφορά στον ευρωβουλευτή Νίκο Παππά κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για ψεύδη και υποκρισία τονίζοντας ότι αν ένας νεοδημοκράτης πολιτικός είχε μιλήσει με χυδαίο τρόπο σε μια γυναίκα όπως έπραξε με την πρόεδρο του ΣΕΦ θα είχαν ήδη δημιουργηθεί #hashtags υποστήριξης στο θύμα της επίθεσης.

παππας

Συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν επίσης ότι ο λόγος που αποκαλύφθηκε ότι χρησιμοποιεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς απέναντι σε πολίτες και πολιτικούς του αντιπάλους θυμίζει συμπεριφορές από εκπροσώπους ακραίων σχηματισμών. «Δυστυχώς ο βόθρος υπάρχει. Πολλοί θα στείλουν απειλητικά μηνύματα και σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε δεχθεί όλοι μας μηνύματα, χυδαία μηνύματα που βρίζουν τις οικογένειές μας. Υπάρχει μία πάρα πολύ απλή λύση. Υπάρχει η λύση της αγνόησης και υπάρχει και η λύση την οποία τη σέβομαι απολύτως, το να το στείλεις αυτό στο Ηλεκτρονικό Έγκλημα», δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφερόμενος στα υβριστικά μηνύματα που μπορεί να δέχεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

κασσελακης-μαρινακης

Και πρόσθεσε με νόημα αναφερόμενος στην κάλυψη που παρείχε ο Κουμουνδούρου στον Νίκο Παππά: «Με την ανακοίνωση ταύτισης με τον Νίκο Παππά, ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε επισήμως στο κάδρο αυτής της πολύ ρυπαρής υπόθεσης».

Η κυβέρνηση επιμένει να αναδεικνύει και τις παραβάσεις που έχουν διαπιστωθεί όσον αφορά στην μετατροπή της δεξαμενής που υπήρχε στο εξοχικό του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες σε πισίνα.

Και εδώ κατηγορούν την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ψεύδεται καθώς ενώ υπάρχει μία άδεια από το 1978, για σηπτική δεξαμενή (βόθρο) επί τη βάση αυτής της άδειας που επέδειξε ο μηχανικός, έγινε πισίνα.

«Εμείς δεν θα βγάλουμε πόρισμα αν αυτό είναι ή όχι παρανομία αλλά κάποια πράγματα μιλούν από μόνα τους», τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου και προσθέτουν ότι έχει γίνει ένας έλεγχος από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, γιατί έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα, με συγκεκριμένη σήμανση του υπουργείου Πολιτισμού, αυτή η περιοχή και απαγορεύεται η κατασκευή πισίνας ενώ εκκρεμεί και πολεοδομικός έλεγχος.