Για την επόμενη ημέρα της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου, ήτοι την Παρασκευή 16 του μηνός, προγραμματίζεται ο γάμος του δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, με την επί χρόνια σύντροφό του, δικηγόρο, Άννα Μπενιουδάκη.

Το μυστήριο θα τελεστεί στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία στους Τάφους των Βενιζέλων και αναμένεται να έχει έντονο πολιτικό ενδιαφέρον. Κι αυτό γιατί πέραν του γεγονότος ότι κουμπάρος θα είναι ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, το παρών στην εκκλησία αναμένεται να δώσουν τουλάχιστον τρεις υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚΚινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι θα τιμήσει ο νυν αρχηγός του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Νίκος Ανδρουλάκης, που γνωρίζει τον γαμπρό από τότε που και οι δύο δραστηριοποιούνταν στην ΠΑΣΠ Κομοτηνής. Στον γάμο, όμως, θα βρεθεί και ο έτερος διεκδικητής της ηγεσίας του Κινήματος, Παύλος Γερουλάνος, καθώς επίσης και η άλλη υποψήφια πρόεδρος, Άννα Διαμαντοπούλου. Να σημειώσουμε ότι μετά τον γάμο του δημάρχου Χανίων με την κυρία Μπενιουδάκη (σ.σ. έχουν αποκτήσει, ήδη, ένα αγοράκι, που είναι ενός έτους) θα ακολουθήσει παραδοσιακό κρητικό γλέντι και πλειάδα καλεσμένων.

Από τους διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, αυτός που μάλλον δεν θα παραστεί στο μυστήριο είναι ο κ. Χάρης Δούκας. Ο κ. Σημανδηράκης δεν διατηρεί και τις καλύτερες σχέσεις με τον δήμαρχο Αθηναίων. Είναι από τους λίγους τοπικούς άρχοντες που εξελέγησαν με το κόμμα και δεν έχει συναντηθεί έως σήμερα με τον κ. Δούκα.

Πάντως και ο κ. Δούκας αυτή την περίοδο προετοιμάζεται για τον (πολιτικό) γάμο του. Θα νυμφευτεί την αγαπημένη του πολιτική επιστήμονα, Γεωργία Πολυτάνου, εντός του Σεπτεμβρίου, δηλαδή προτού στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες. Κουμπάροι, μάλιστα, θα είναι οι… 11 αντιδήμαρχοι της πρωτεύουσας. Κι εκεί θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσοι από τους συνυποψήφιους προέδρους του ΠΑΣΟΚ θα είναι παρόντες.