Τη σύνθεση των think tank για την Αγροτική Πολιτική, την Εθνική Άμυνα και την προώθηση της ζωοφιλίας ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το think tank για την Εθνική Άμυνα απαρτίζουν οι Νικόλαος Αργυρός,  Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, Νικόλαος Ντούρος, Αλεξία Στούπη και Κωνσταντίνος Καραγεώργης.

Ακολουθούν τα βιογραφικά:

Νικόλαος Αργυρός: Σπούδασε Ηλεκτρονικός Μηχανικός στο Α.Ε.Ι Πειραιά με μεταπτυχιακό στο RMIT University of Australia. Διετέλεσε για πάνω από τριάντα πέντε χρόνια διευθυντικό στέλεχος σε κορυφαίες εταιρείες της Αμυντικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διαθέτει ευρεία γνώση και εξειδίκευση ειδικού βάρους στον τομέα της αμυντικής τεχνολογίας με υψηλού επιπέδου διοικητικές δεξιότητες. Έχει διακριθεί ως υπεύθυνος της διοίκησης & διαχείρισης μεγάλου αριθμού εξοπλιστικών προγραμμάτων, με υψηλή τεχνολογική προστιθέμενη αξία και δυναμική παρουσία στις διεθνείς αγορές. Έχει συμβάλλει διαχρονικά στην παραγωγική αναβάθμιση της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας με την επίτευξη αποτελεσματικών συνεργασιών μεταφοράς τεχνογνωσίας με αμυντικές βιομηχανίες του εξωτερικού. Σημαντική επίσης, είναι η συνεισφορά του στην ενίσχυση της Ελληνικής παραγωγικής ταυτότητας για να παράγουμε υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας αμυντικά προϊόντα (Designed/Made-in-Greece). Στη συνέχεια, τα τελευταία χρόνια  διετέλεσε Senior Technical & Management Advisor στη μεγαλύτερη εταιρεία Αεροδιαστημικής & ‘Αμυνας στην Ινδία, διακεκριμένη εμπειρία που προσθέτει ακόμη μια επιτυχημένη περίοδο στην επαγγελματική του πορεία.

Κωνσταντίνος Παναγόπουλος: Εργάζεται ως Μηχανικός Διοίκησης. Κατέχει μεταπτυχιακό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Υπηρέτησε στο Γενικό Επιτελείο του Ναυτικού, με εξειδίκευση ειδικού βάρους στον τομέα της ηλεκτρονικής διαχείρισης. Έχει εργαστεί στη βιομηχανία και σε επιχειρήσεις πληροφορικής. Διαθέτει εμπειρία διαχείρισης έργων στον τομέα της προστασίας κρίσιμων υποδομών, της διαχείρισης ρίσκου και προηγμένων τεχνολογιών.

Νικόλαος Ντούρος: Εργάζεται ως Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο του Στράθκλαιντ (Strathclyde) της Γλασκώβης. Εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και κατασκευή φρεγατών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συμμετείχε στην έρευνα συστημάτων δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα από εμπορικά πλοία. Είχε εργαστεί στη μελέτη εφικτότητας συστημάτων αξιοποίησης  παλιρροιακής ενέργειας. Πρώην ιπτάμενος μηχανικός ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς

Αλεξία Στούπη: Ολοκληρώνει το Μεταπτυχιακό της στην Εφαρμοσμένη Στρατηγική και Διεθνή Ασφάλεια στο Πανεπιστήμιο του Plymouth. Απόφοιτη της Σχολής Εθνικής ‘Αμυνας με Πτυχίο Επιτελούς στις Αμυντικές και Στρατηγικές Σπουδές. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες & Δημόσια Διοίκηση και αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Είναι ανώτατο στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης με εργασιακή εμπειρία στο ΥΠΕΘΑ ενώ εργάστηκε και για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έλαβε μέρος σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του NATO για την Διεθνή Ασφάλεια και έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ομάδων εργασίας με τελευταία του University of Plymouth για την «αντιμετώπιση υβριδικών απειλών στην Ναυτιλία και το Διάστημα».

Αντιναύαρχος Π.Ν. (ε.α.) Κωνσταντίνος Καραγεώργης: Έχει δραστηριοποιηθεί στους τομείς της ‘Αμυνας και Ασφάλειας, Διεθνών Σχέσεων, Διοίκησης και Διαχείρισης προσωπικού και πόρων, Εκπαίδευσης και Ναυτιλίας. Έχει υπηρετήσει σε διάφορες υπηρεσίες και μονάδες των Ε. Δ. Για πέντε χρόνια έχει διατελέσει κυβερνήτης Πολεμικών Πλοίων και έχει υπηρετήσει ως Ναυτικός Ακόλουθος της Ελλάδας στο Παρίσι, Διοικητής της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών, Διοικητής της Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης και, από το 2015 έως το 2017, ως Αρχηγός Στόλου. Το 2017 τοποθετήθηκε ως Στρατιωτικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, στις Βρυξέλλες, θέση από την οποία απέκτησε σημαντική εμπειρία επί των διεθνών σχέσεων και των γεωπολιτικών και διακρατικών ισορροπιών των δύο οργανισμών. Μετά την αποστρατεία του εργάστηκε στην εταιρεία κατασκευών αεροπορικού υλικού και ανταλλακτικών AERONAVA U.S. S.A., ως αντιπρόεδρος, υπεύθυνος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Πόρων και Προσωπικού της εταιρείας και ως Διευθυντής του Maritime Security College, του Global Maritime Risk Management Group Διάπλους. Είναι κάτοχος των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών: • Master in Public Administration, Harvard Kennedy School of Government, Cambridge Massachusetts (USA) 2004. • Master of Science in Computer Science, Naval Postgraduate School, Monterey CA (USA) 1992. Ομιλεί άριστα την Αγγλική και τη Γαλλική.

Το think tank για την προώθηση της ζωοφιλίας

Τα τέσσερα πρόσωπα που απαρτίζουν το think tank για την προώθηση της ζωοφιλίας, έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι τέσσερις γυναίκες είναι η Κατερίνα Λουκάκη, Δήμητρα Τuria-Αντωνάτου, Έλενα Σιάμπου και Νότα Καλομοίρη, όλες τους με πλούσια εθελοντική δράση και γνώση στον τομέα αυτόν.

Ακολουθούν τα βιογραφικά:

Κατερίνα Λουκάκη: Κτηνίατρος με επιστημονικό αντικείμενο τα ζώα συντροφιάς. Υποστήριξε πρώτη φορά διδακτορική διατριβή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη (Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ) με θέμα ”Θεραπευτική Συμβολή των ζώων συντροφιάς σε παιδιά με χρόνια νοσήματα και σε υγιή παιδιά”, το οποίο ήταν έναυσμα για εφαρμογές Animal Assisted Therapy και στη χώρα μας, όπου οδήγησε παράλληλα σε διακρίσεις σε παγκόσμια και ελληνικά κτηνιατρικά συνέδρια. Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας (ετ. ίδρυσης 1924) εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε διεθνείς Οργανισμούς. Διαμόρφωσε, στήριξε και στηρίζει με προσωπική παρουσία, προγράμματα ζωοφιλίας σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε διάφορους δήμους της χώρας από το 2012.

Δήμητρα Τuria Αντωνάτου: Μάχιμη εθελόντρια. Με συμμετοχή σε δυο προγράμματα WWF-ΕΕ για την προστασία της μεσογειακής φώκιας στο Ιόνιο. Συντονίστρια προγραμμάτων πρόληψης (στειρώσεις) σε αδέσποτα ζώα, με εθελοντές κτηνιάτρους αποκλειστικά σε δήμους. Εκπαιδεύτρια μελών πενταμελούς επιτροπής διαχείρισης “αδέσποτων” ζώων. Μέλος φιλοζωικού σωματείου με έδρα στην Αθήνα.

Έλενα Σιάμπου: Πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί για περισσότερα από 20 χρόνια στον περιοδικό Τύπο. Με πολυετή εθελοντική δράση, τόσο στον τομέα της αλληλεγγύης όσο και της φιλοζωίας. Μία πρωτοβουλία της το 2020, οδήγησε στο κίνημα για δημιουργία πάρκων σκύλων στις γειτονιές (Give Dogs a Park). Θέλει να συνδράμει στην μεγαλύτερη πρόκληση για τον φιλοζωικό κόσμο στην Ελλάδα, που είναι η κατάρριψη των λανθασμένων στερεοτύπων που επικρατούν, πρωτίστως με την αξιοποίηση διεθνών επιστημονικών δεδομένων και ορθής ενημέρωσης.

Νότα Καλομοίρη: Εργάζεται αρκετά χρόνια σε διοικητικές θέσεις του ιδιωτικού τομέα (κυρίως στη διοργάνωση συνεδρίων, επιστημονικών ημερίδων). Οι σπουδές της αφορούν στον Ελληνικό Πολιτισμό, κυρίως όμως θεωρεί τον εαυτό της, ακτιβίστρια αστικών αδέσποτων.

Έχει οργανώσει αρκετές ομάδες στη γειτονιά της, ώστε με τον ένα ή τον άλλον τρόπο να υπάρχει μια συνεννόηση για τις βασικές ανάγκες των αδέσποτων της περιοχής αλλά αυτό φυσικά δεν είναι αρκετό.

Υπήρξε εθελόντρια του δήμου Αθηναίων. Κατάφερε να οργανώσει ομάδες εθελοντών, για την περίθαλψη, μεταφορά σε κτηνιατρεία, επίβλεψη του χώρου γατών του δήμου Αθηναίων καθώς και οργάνωση εκδηλώσεων υιοθεσίας.

Με την ολοκλήρωση και την μετατροπή του χώρου σε δημοτικό κτηνιατρείο από τον δήμο, είχε ήδη καταφέρει σε ενάμιση χρόνο να υιοθετηθούν (κατόπιν ελέγχου) σε σπίτια, 36 γάτες. Η άποψή της είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει αρκετός έλεγχος στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και στις φιλοζωικές οργανώσεις, γιατί το θέμα των αδέσποτων πια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με υπευθυνότητα στη χώρα μας.