Να πάψουν να θεωρούν οι πολίτες ότι διαψεύδονται οι προσδοκίες τους από την κυβέρνηση ζήτησε από τους υπουργούς του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του για την συνέχεια και παρουσιάζοντας τον οδικό χάρτη έως το 2027 ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο υπουργικό συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε χθες με τη νέα του σύνθεση είπε ότι δεν υπάρχει χρόνος πλέον για χάσιμο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος και ζήτησε από τους υπουργούς του ορατό έργο και αποτελέσματα σε συγκεκριμένο χρόνο.

Όπως τόνιζαν συνεργάτες του πρωθυπουργού, η χθεσινή εισήγησή του ήταν διαφορετική από όσες είχε κάνει στο παρελθόν γιατί πλέον πρέπει να έχουν όλοι στο μυαλό τους ότι η 9η Ιουνίου ήταν μεν ένας σταθμός για την κυβέρνηση, αλλά κυρίως είναι μία αφετηρία προς την τριετία η οποία ακολουθεί.

Επισκέψεις σε υπουργεία

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr από εδώ και στο εξής κάθε υπουργείο θα παρακολουθείται ακόμα πιο επισταμένα, τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί μέσα και από τους μπλε φακέλους που είχαν διανεμηθεί θα επανεξεταστούν και οι επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στα υπουργεία θα ενταθούν τώρα που πλέον δεν υπάρχουν προεκλογικές υποχρεώσεις. «Θα είναι ένα καλοκαίρι που οι διακοπές θα είναι ελάχιστες για όλους γιατί τα προβλήματα δεν πάνε διακοπές», μας έλεγαν χαρακτηριστικά.

Κάποιοι στέκονται και σε αυτό που είπε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πάντα, κλειδί της επιτυχίας μας είναι και η αφοσίωση και η εργατικότητα. Ξέρετε πολύ καλά ότι είναι δείκτες για τους οποίους δεν θα κρύψω ότι θα είμαι αυστηρός, όπως πολύ αυστηροί -πιο αυστηροί, θα έλεγα- είναι οι πολίτες που μας κρίνουν».

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους να ακούσουν το μήνυμα των πολιτών και κάλεσε όλους να προσέχουν την καθημερινή τους συμπεριφορά. Μάλιστα, ξεκαθάρισε στους υπουργούς του ότι εκείνοι θα είναι υπόλογοι και όχι οι υφιστάμενοί τους.

Από εδώ και πέρα οι βασικές προτεραιότητες που τέθηκαν για το επόμενο διάστημα είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας, το πιο αποτελεσματικό κράτος, η αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα, η καλύτερη υγεία και παιδεία.

Ελβετία και μετά Βρυξέλλες

Και ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην Ελβετία από χθες για την Διάσκεψη για την Ειρήνη στην Ουκρανία ήδη έχουν φουντώσει οι παρασκηνιακές διεργασίες για την ανάδειξη των επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών στις Βρυξέλλες.

Σε αυτές, η Ελλάδα είναι παρούσα με τον πρωθυπουργό να είναι ένας εκ των δύο διαπραγματευτών για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η χώρα μας προτείνει για πρόεδρο της Κομισιόν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με την οποία βρίσκεται εδώ και καιρό σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός, συναντήθηκε στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ειρήνη στην Ουκρανία με την Πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα ενόψει της Συνόδου ηγετών του ΕΛΚ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, λίγες ώρες πριν το άτυπο δείπνο των ηγετών της ΕΕ, όπου θα συζητηθούν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα σημαντικά ευρωπαϊκά αξιώματα.

Σήμερα στο Μπούργκενστοκ της Ελβετίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προγραμματισμένο να τοποθετηθεί στην ολομέλεια της Διάσκεψης για την Ειρήνη στην Ουκρανία, ενώ θα έχει παρέμβαση και στην ομάδα εργασίας για τη θεματική της επισιτιστικής ασφάλειας.