Καθημερινά όλο και περισσότερα πολιτικά πρόσωπα υιοθετούν την πρόταση που έχει καταθέσει από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιώργος Κοντογιάννης στις 13 Απριλίου 2010. Ο Γ. Κοντογιάννης είχε μιλήσει στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο, για  την απόδοση αστικών ευθυνών σε όσους κρατικούς λειτουργούς επωφελήθηκαν από τη θέση τους και πλούτισαν.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Ηλείας έχει  προτείνει να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των κρατικών λειτουργών (διοικητών, αυτοδιοικητικών κλπ) και βουλευτών και υπουργών, και να συγκριθούν με τις αποζημιώσεις που ελάμβαναν. Είχε προτείνει όσων τα περιουσιακά στοιχεία (κινητά και ακίνητα) δεν συμβαδίζουν με τις δηλώσεις του «πόθεν έσχες» που έχουν υποβάλλει να κατάσχονται τα περιουσιακά στοιχεία που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Ο Γ. Κοντογιάννης είναι ο πρώτος βουλευτής που έχει ζητήσει να αναρτώνται τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών στο διαδίκτυο, κάτι που ο ίδιος πράττει από το 2004. Με την πρότασή του είχε συμφωνήσει δημοσίως σε συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής (12-5-2010) και ο Πρόεδρος του Σώματος κ. Φιλ. Πετσάλνικος.