«Η πολιτεία θα είναι αμείλικτη απέναντι σε φαινόμενα φοροδιαφυγής», δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια της σημερινής εκδήλωσης για την κοπή της πίτας στο ΣΔΟΕ.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε την ενδυνάμωση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ώστε «να τιμωρούνται όλοι όσοι φοροδιαφεύγουν και φοροαποφεύγουν», ενώ πρόσθεσε ότι οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν πως δεν θα αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα από το στιγμή που θα τηρείται ο νόμος.

Αναφερόμενος δε στους επίορκους εφοριακούς, ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε τους συναδέλφους τους, αλλά και τους πολίτες που πέφτουν θύματά τους, να τους απομονώσουν, υποσχόμενος ότι θα δημοσιεύσει όλες εκείνες τις περιπτώσεις τωγφν εφοριακών που «τα παίρνουν» κάτω από το τραπέζι.

Σχολιάζοντας τη γενικότερη οικονομική κατάσταση, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι οι πολίτες ζητούν να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει και «για εμένα αυτό αποτελεί αρχή, κανόνα και οδηγό πορείας».

Από την πλευρά του, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης, ανέφερε στον χαιρετισμό του ότι «το 2011 θα βγουν “στο φως” και θα τελειώσουν περιπτώσεις μείζονος σημασίας».