Άστραψε και βρόντηξε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλιας με την ανάρτησή του Παύλου Πολάκη , και με την οποία κατά τη διάρκεια κλειστής σύσκεψης για την πυροπροστασία μίλησε με σκαιό τρόπο στους παριστάμενους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανάρτησε και βίντεο με αποσπάσματα από την τοποθέτηση του Βασίλη Κικίλια με τον υπουργό να απαντά ότι έγινε κοπτοραπτική για τη δημιουργία εντυπώσεων και να δίνει στη δημοσιότητα το βίντεο που περιλαμβάνει όλα όσα είπε στην κλειστή σύσκεψη.

Η «φράση» που δημιούργησε εντυπώσεις

Στο βίντεο έχει απομονωθεί μια συγκεκριμένη φράση που δημιουργεί εντελώς εσφαλμένες εντυπώσεις. Πρόκειται για εκπαίδευση σε στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος με παρόντα τα στελέχη από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής και διαδικτυακά από την υπόλοιπη χώρα. Τη στιγμή που βιντεοσκοπήθηκε το συγκεκριμένο απόσπασμα ο υπουργός εξηγούσε ότι το Επιτελείο της Πυροσβεστικής πιέστηκε πολύ, προκειμένου να δημοσιευθούν εγκαίρως οι διατάξεις σχετικά με την αύξηση των διοικητικών προστίμων και των ποινών για τους εμπρησμούς. Ουσιαστικά τους αναφέρει ως «γραφειοκράτες» με την έννοια ότι αναγκάστηκαν να έρθουν αντιμέτωποι με δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, προκειμένου να βγουν εγκαίρως οι διατάξεις.

«Η μονταζιέρα των απελπισμένων «Λουδοβίκων» Κασσελάκη – Πολάκη και η πραγματικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας στην ανάρτησή του.

Η Ανάρτηση του Παύλου Πολάκη που έφερε τις αντιδράσεις