Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε νέα μέτρα τα οποία θα ανακοινώσει το υπουργείο Ανάπτυξης με στόχο οι τιμές σε βασικά προϊόντα να διατηρούνται σταθερές.

«Ο πόλεμος κατά της ακρίβειας, διαρκής και έντονος» είπε χαρακτηριστικά. Έως το τέλος του χρόνου θα συνεχιστεί το market pass μόνο σε Θεσσαλία και Έβρο. Αδιαπραγμάτευτος στόχος για την κυβέρνηση είναι το πρωτογενές πλεόνασμα στο 0,7 % είπε χαρακτηριστικά, ενώ  από το Δεκέμβριο αυξάνεται κατά 8% το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Όλες οι παρεμβάσεις μας δεν αφορούν επιδοματικές παρεμβάσεις, αλλά απαντήσεις στο κύμα του πληθωρισμού. Οι αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις είναι μόνιμες και ήρθαν για να μείνουν. Οι αυξήσεις στις τιμές πρέπει να αντιμετωπίζονται μόνιμα. 

Από την 1/1/2024 ξεπαγώνουν οι τριετίες και κάθε επιδομα τριετίας που βρισκόταν σε αναστολή από το 2012. Φέρνουμε νωρίτερα κατά 1 με 2 χρόνια,κάτι που θα ίσχυε μόνο αν η ανεργία έπεφτε κάτω από το 10%. 

Μια ακόμη παρέμβαση είναι η εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού τομέα: συνεχίζουμε το σχέδιο Ηρακλής αλλά με προστασία των δανειοληπτών και ξεκάθαρο κανόνα δεοντολογίας που πρέπει όλοι να υπακούν.