Κρίσιμο ματς διεξάγεται στη «Ντόνμπας Αρένα» του Ντόνετσκ για τον τέταρτο όμιλο ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Γαλλία (19:00, ΕΤ1). Οι συνδιοργανωτές έκαναν ιδανική εκκίνηση νικώντας με 2-1 τη Σουηδία, ενώ οι «τρικολόρ» έμειναν στο 1-1 απέναντι στην Αγγλία.

Ο Όλεγκ Μπλαχίν δεν αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που παρέταξε στην πρεμιέρα. Αν πάντως το κάνει, πιθανολογείται πως θα αφαιρέσει από τη γραμμή κρούσης τον Βορονίν για να προσθέσει έναν ακόμη μέσο (Ρόταν;).

Ο Σεφτσένκο, σκόρερ δύο τερμάτων στο ματς της Δευτέρας, θα ηγηθεί ξανά των επιθετικών προσπαθειών των γηπεδούχων. Στον αντίποδα, ο Λοράν Μπλαν θα ρίξει στη μάχη τον Εμβιλά, που προερχόταν από τραυματισμό και ήταν ανέτοιμος στην πρεμιέρα, κρατώντας στον πάγκο τον Ντιαρά. Άλλες τροποποιήσεις δεν αναμένονται στο βασικό σχήμα.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί έξι φορές στο παρελθόν, με τη Γαλλία να μετρά τρεις νίκες και την Ουκρανία… καμία. Τέσσερις φορές έπαιξαν στα προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (0-0 και τα δύο ματς το 1999, 2-0 και 2-2 το 2007), ενώ στο πιο πρόσφατο παιχνίδι τους, ένα φιλικό στο Ντόνετσκ στις 6/6/2011, η Γαλλία είχε επικρατήσει με 4-1.

Πιθανές συνθέσεις:

Ουκρανία (Μπλαχίν): Πιάτοφ, Γκούσεφ, Μίχαλικ, Κατσερίντι, Σέλιν, Γιαρμολένκο, Τίμοστσουκ, Ναζαρένκο, Κονοπλιάνκα, Βορονίν, Σεφτσένκο.

Γαλλία (Μπλαν): Γιορίς, Ντεμπισί, Ραμί, Μεξές, Εβρά, Εμβιλά, Καμπάιγ, Μαλουντά, Νασρί, Ριμπερί, Μπενζεμά.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ολλανδός Μπιόρν Κάουπερς. Καμία από τις δύο ομάδες δεν έχουν παίκτες σε όρια των καρτών.

Βαθμολογία

1. Ουκρανία 3 (2-1)
2. Αγγλία 1 (1-1)
3. Γαλλία 1 (1-1)
4. Σουηδία 0 (1-2)

Επόμενη αγωνιστική (19/6, 21:45)

Αγγλία-Ουκρανία
Σουηδία-Γαλλία

Πηγή: sport-fm.gr