Περίπου ανέπαφη την ποσοστιαία διαφορά μεταξύ τους αυξάνοντας το ποσοστό τους κατά περίπου τρεις μονάδες διατηρούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την έρευνα της Alco που δημοσιεύεται στο Πρώτο Θέμα.

Η έρευνα αναδεικνύει μια σειρά από αντιφάσεις του εκλογικού σώματος που κάνουν ακόμα πιο συναρπαστική την αναμέτρηση του Ιουνίου. Για παράδειγμα, ενώ οι Έλληνες αποδοκιμάζουν με την ψήφο τους το μνημόνιο, υπερψηφίζουν κατά 80% την παραμονή στο ευρώ και μόλις το 10% των ερωτηθέντων θέλει την επιστροφή στη δραχμή.

Την ίδια ώρα, το 55% φαίνεται να επιθυμεί μια κυβέρνηση που θα εξασφαλίζει την παραμονή στο ευρώ έναντι του 34% που επιθυμεί κυβέρνηση η οποία θα καταγγείλει το μνημόνιο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία της έρευνας που αφορούν στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό συμμαχικής κυβέρνησης με τις αλλεπάλληλες διερευνητικές εντολές.

Το 50% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο κυριότερος υπεύθυνος για το ότι δεν σχηματίστηκε κυβέρνηση είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Το 15% θεωρεί υπεύθυνο τον Αντώνη Σαμαρά και μόλις το 9% τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στην πρόθεση ψήφου προβάδισμα με 23,1% έχει η Νέα Δημοκρατία και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,4%, τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 13,5%. Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,3%, το ΚΚΕ με 5,2%, η Χρυσή Αυγή με 5,2% και η ΔΗΜΑΡ με 6%.

Τα μικρότερα κόμματα συγκεντρώνουν το 7,7%, ενώ σε ποσοστό 12% οι ψηφοφόροι δηλώνουν αναποφάσιστοι.