Με τις διερευνητικές εντολές να βρίσκονται ήδη σε αδιέξοδο, η επόμενη Συνταγματική κίνηση που είναι η προσπάθεια του προέδρου της Δημοκρατίας για οικουμενική κυβέρνηση μοιάζει και αυτή μη επιτεύξιμη.
Έτσι η πιθανότατη πλέον εξέλιξη είναι οι εκλογές που όλοι τις τοποθετούν στις 10 Ιουνίου.
Στο μεταξύ το πολιτικό σκηνικό μοιάζει ήδη να επανακαθορίζεται με την μεγαλύτερη κινητικότητα να παρατηρείται στην κεντροδεξιά. Στο ΠΑΣΟΚ η κατάσταση είναι τόσο παγωμένη που ουδείς είναι σε θέση να μιλήσει ακόμα για την επόμενη ημέρα.
Άλλωστε η πλειοψηφία των κορυφαίων στελεχών του κινήματος είναι πλέον εκτός Βουλής και προς το παρών τηρούν σιωπή ανασύνταξης δυνάμεων.
Μόνο ο Θ. Πάγκαλος μίλησε ανοιχτά για το «τέλος του ΠΑΣΟΚ» και την ανάγκη ενός νέου κεντροαριστερού φορέα. Την ίδια στιγμή στο μέτωπο της ΝΔ το ιστορικό χαμηλό του αποτελέσματος της περασμένης Κυριακή έχει δημιουργήσει σοβαρότατο προβληματισμό για την τακτική που ακολουθήθηκε προεκλογικά αλλά και για την τακτική που ακολουθήθηκε τους τελευταίους μήνες και που οδήγησε στην περαιτέρω διάσπαση της ΝΔ.
Έτσι αυτή τη στιγμή έχει διαμορφωθεί ένα ρεύμα επανένωσης της κεντροδεξιάς το οποίο εκών άκων υιοθέτησε και ο Α .Σαμαράς από το βήμα της εκτελεστικής γραμματείας του κόμματος του.
Στελέχη της Συγγρού εκτιμούν ότι μια κίνηση επανένωσης θα ενισχύσει δυναμικά τα ποσοστά της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές αλλά το ερώτημα είναι αν η κ. Μπακογιάννη ο κ. Μάνος, ο Γ. Καρατζαφέρης και πολύ περισσότερο ο Π. Καμμένος που βρίσκεται ήδη δυναμικά στη Βουλή είναι διατεθειμένοι αυτοί τη στιγμή να συμπράξουν με την ΝΔ ή κάποιοι από αυτούς, θα προτιμήσουν να συμπράξουν μεταξύ τους με στόχο αθροίζοντας ποσοστά να μπουν στην Βουλή και να διαπραγματευτούν μετά μια ενδεχομένως κυβερνητική σύμπραξη.