Μια γυναίκα μένει το πρώτο της βράδυ στο καινούριο της σπίτι. Μόνη της. Μα όχι και τόσο μόνη. Αποφασισμένη να κάνει μια καινούρια αρχή και να σταθεί γερά στα πόδια της σαν να ήταν και πάλι είκοσι χρονών. Να ξεχάσει την κοινή ζωή με τον άντρα της, την απιστία του και το δύσκολο χωρισμό τους. Να έχει το δικό της σπίτι,τη δική της διακόσμηση, τις διακοπές της όπου και όποτε θέλει, τα άγχη της για αυτήν κι όχι τους άλλους την ησυχία της!

Μα πως μπορούν είκοσι χρόνια συμβίωσης με έναν και μόνο άντρα να σβηστούν σε μια βραδιά; Ειδικά όταν ετοιμάζεσαι να διαμορφώσεις το νέο σου σπίτι…ειδικά αν ο εαυτός σου ξαφνικά γίνεται κάποιος άλλος και δε συμφωνεί πάντα μαζί σου ειδικά αν το παρελθόν σου είναι έντονο..Και οι αναμνήσεις πολλές και παλιές…Θα τα καταφέρει;

Μια πρωτότυπη ιστορία εμπνευσμένη από το σύγχρονο θέατρο για να ψυχαγωγήσει,να προβληματίσει, να βελτιώσει, να σώσει. Αναγνωρίζοντας την έλλειψη επικοινωνίας στις σύγχρονες σχέσεις σε πολλαπλά επίπεδα, η παράσταση αυτή έρχεται για να υποψιάσει όλους μας για το τι συμβαίνει δίπλα μας, μπροστά μας. Πολλές γυναίκες κακοποιούνται σεξουαλικά ή σωματικά σε μια οικογένεια, ένα γάμο ή μια σχέση. Οι περισσότερες από αυτές θα θεωρήσουν ότι φταίνε οι ίδιες και κάπως προκάλεσαν την κακοποίηση. Άλλες θα ντραπούν να μαθευτεί αυτό που τους συνέβη για να μη γίνουν ο στόχος του κοινωνικού ρατσισμού. Οι περισσότερες όμως δε θα μιλήσουν ποτέ. Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι που τις συγκρατούν.

Σκοπός της θεατρικής ομάδας «Το νερό γνωρίζει» είναι να θυμίσει πως η κακοποίηση των γυναικών υπάρχει. Όχι μόνο σε υπανάπτυκτες χώρες αλλά και στις σύγχρονες κοινωνίες, στον δυτικό πολιτισμό. Που παρόλη την ανάπτυξη τους δε δίνουν ευκαιρία στις γυναίκες να νιώσουν ασφαλείς και άνετες να απευθυνθούν στους κατάλληλους φορείς και να ζητήσουν βοήθεια. Έτσι η καθεμιά συνήθως το περνάει μόνη της και ίσως να μην το αποκαλύψει ποτέ θεωρώντας ότι απλά θα το θάψει μέσα της.

Μέσα από μια τρυφερή ιστορία σκιαγραφείται η ζωή μιας γυναίκας που βίωσε τη σεξουαλική βία και αποφάσισε πως δε θα μιλήσει ποτέ γι’αυτό. Κι έτσι νόμιζε πως το είχε ξεπεράσει. Όμως όλη η πορεία της, οι σκέψεις της, οι ανάγκες της και τα θέλω της καθορίζονταν είκοσι χρόνια από αυτό που τη σημάδεψε. Έφτασε η στιγμή να το αλλάξει!