Την «Άννα Καρένινα» του Μπορίς Άϊφμαν θα παρουσιάσει από τις 17 έως τις 20 Φεβρουαρίου το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» και στο πλαίσιο του κύκλου «Χορός στο Μέγαρο».

Το πιο συμβολικό ερωτικό τρίγωνο της παγκόσμιας λογοτεχνίας, (η Άννα, ο άνδρας της, Καρένιν, και ο εραστής της, Βρόνσκι) με την παθιασμένη μουσική του Τσαϊκόφσκι και τη γεμάτη φαντασμαγορία και θεατρικότητα χορογραφία του Άϊφμαν, ταξιδεύει τους θεατές στη δίνη μίας σφοδρής τραγωδίας.

Χορογραφώντας τη μουσική του Τσαϊκόφσκι, ο Μπορίς Άιφμαν καταφέρνει να συνδυάσει με θαυμαστό τρόπο το έντονο συναίσθημα του σύγχρονου χορού με την αυστηρή φόρμα του κλασικού μπαλέτου.

Η «Άννα Καρένινα» έχει ήδη ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και έχει κατακτήσει το κοινό. Την ηρωίδα του ομώνυμου έργου θα ενσαρκώσουν εναλλάξ οι χορεύτριες Nina Zmievets και Anastasia Sitnikova. Ο Oleg Gabyshev και ο Sergey Volobuev θα ερμηνεύσουν τον Βρόνσκι, ενώ Καρένιν θα είναι ο Oleg Markov και ο Dmitry Fisher.

Η ομάδα του Μπορίς Άϊφμαν αποτελείται από 60 χορευτές και έχει έδρα την Αγία Πετρούπολη. Πέρα από την πολύ σημαντική δραστηριότητα, που έχει στη Ρωσία, ο χορογράφος και η ομάδα του περιοδεύουν συχνά σε όλο τον κόσμο.

Η «Άννα Καρένινα» φιλοξενείται στη σκηνή της Αίθουσας “Αλεξάνδρα Τριάντη” στο πλαίσιο της Σειράς “Χορός στο Μέγαρο”.