Στο Σισμανόγλειο Μέγαρο τής Κωνσταντινούπολης παρουσιάζεται από αύριο η ατομική έκθεση φωτογραφίας της Λίζης Καλλιγά με τίτλο «Μετοίκησις», που αποτελεί παραγωγή του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν 25 φωτογραφίες από τα εκθέματα του παλαιού μουσείου της Ακρόπολης, λίγο πριν ξεκινήσει η προετοιμασία για τη μεταφορά τους στο νέο μουσείο.

Η έκθεση θα ταξιδέψει σε μεγάλα μουσεία της Ευρώπης με τίτλο «Χτίζοντας την Επανάσταση: Αρχιτεκτονική και Τέχνη στη Ρωσία 1915-1935» », που αποτελεί παραγωγή του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης σε συνεργασία με την Royal Academy of Arts του Λονδίνου.

Η έκθεση, που πρωτοπαρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη το 2008 με τίτλο «Lost Vanguard Found: Σύνθεση Αρχιτεκτονικής και Τέχνης στη Ρωσία 1915-1935», αποτελείται από φωτογραφίες κονστρουκτιβιστικών κτιρίων σε «διάλογο» με έργα καλλιτεχνών της Ρωσικής Πρωτοπορίας, τα οποία περιλαμβάνονται στη Συλλογή Κωστάκη.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της επιστημονικής έρευνας που έγινε από το Μουσείο Αρχιτεκτονικής της Μόσχας, τον Βρετανό φωτογράφο Ρίτσαρντ Πέιρι και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Η έκθεση στη Βαρκελώνη θα διαρκέσει από αύριο μέχρι τις 17 Απριλίου.

Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο «La Caixa Forum» της Μαδρίτης, στη «Royal Academy of Arts» του Λονδίνου και στο «Martin Gropius Bau» στο Βερολίνο.