Ο αναγνωρισμένος δημιουργός, που έχει δώσει μια ιδιαίτερη και προσωπική σφραγίδα στην παγκόσμια μουσική σκηνή θα συνεπάρει το ελληνικό κοινό σε μια μοναδική συναυλία.

Ο Ανουάρ Μπραχέμ από την Τυνησία μετατρέπει το ούτι σε φωνή του και μας ταξιδεύει με κινηματογραφικό τρόπο στον κόσμο της τζαζ.

Η μουσική και οι μουσικοί του (Γκαρμπάρεκ, Κατσέ, Γκαλλιάνο, Χόλλαντ, Σέρμαν, Ντιμπάνγκο) τον τοποθετούν σε μια world-jazz, αλλά η ποικιλία των αναφορών κάνει τον ήχο του προσωπικό. Συνεργασίες με μορφές όπως ο Γαβράς κι ο Μπεζάρ και δίσκοι όπως το αριστουργηματικό Thimar τον έχουν καταξιώσει ευρύτερα.

Η νέα του παραγωγή έχει τον αινιγματικό τίτλο «Τα εκθαμβωτικά μάτια της Ρίτα» και στηρίζεται σε μια πρωτοφανή σύμπλευση ανατολικών και δυτικών οργάνων.

Εκτός από το ούτι του δασκάλου, έχουμε το μπάσο κλαρινέτο του Κλάους Γκέζινγκ, τα αραβικά κρουστά μπεντίρ και νταρμπούκα του Λιβανέζου δεξιοτέχνη Χαλίντ Γιασίν και την απαραίτητη βάση από το κοντραμπάσο του Μπγιορν Μάυερ.

Ο δίσκος είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Παλαιστίνιου ποιητή Μαχμούντ Νταρουίς.
Συντελεστές της παράστασης

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών-Ίδρυμα Ωνάση Είσοδος 10 – 40 ευρώ

1η Φεβρουαρίου στις 20:30

Εισιτήρια πωλούνται στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στα βιβλιοπωλεία Ελευθερουδάκης στα Public και στον Παπασωτηρίου και στα μηχανήματα easypay σε επιλεγμένα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.