Ο Marco Melandri ξέρει πλέον πολύ καλά ότι δεν θα είναι απόλυτα έτοιμος στο δεύτερο γύρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος Superbike, στην ισπανική πίστα Motorland Aragon.

Παρότι θα έχουν συμπληρωθεί πάνω από 6 εβδομάδες από την εγχείρηση στον αριστερό του ώμο (27 Φεβρουαρίου), η άρθρωση δεν πρόκειται να έχει αναρρώσει απόλυτα.

Είναι πλέον γνωστό ότι ένας εγχειρισμένος ώμος απαιτεί πολύ μεγάλο διάστημα για να αναρρώσει πλήρως, πολύ περισσότερο από ένα κάταγμα, για παράδειγμα.

Ο Ιταλός τώρα αποκαλύπτει στο προσωπικό του μπλογκ το μέγεθος του προβλήματος στον ώμο του, που όπως αποδείχτηκε ήταν μια σοβαρή περίπτωση τραυματικής περιαρθρίτιδας.

Έγραψε ο Melandri: «Είχα μια σοβαρή περιαρθρίτιδα, καθώς το κόκκαλο αντί να είναι λείο και ομοιογενές σαν μπαλάκι του πινγκ-πονγκ, έμοιαζε σαν μια τριχωτή μπάλα του τένις. Υπήρχαν θραύσματα κόκαλου παντού και σε κάποια σημεία τα τριχίδια είχαν δημιουργήσει συνάψεις με τον παρακείμενο ιστό».

«Οι γιατροί αναγκάστηκαν να καθαρίσουν σε μεγάλο βάθος το συγκεκριμένο σημείο και λείαναν το κόκκαλο σε βάθος τουλάχιστον ενός χιλιοστού. Ευτυχώς οι τένοντες και οι σύνδεσμοι ήταν άψογοι και επίσης το σημείο όπου είχα εγχειριστεί το 2003 ήταν εντάξει».

«Για να πω την αλήθεια, πίστευα ότι θα ανάρρωνα πιο γρήγορα και θα ήμουν έτοιμος να δουλέψω μετά από δύο εβδομάδες… όμως δεν είναι έτσι. Τις πρώτες τρεις εβδομάδες ένιωθα έναν πολύ έντονο πόνο στην κορυφή της άρθρωσης. Σήμερα, 23η μέρα μετά την εγχείριση προσπάθησα να εξασκηθώ με λίγο μεγαλύτερη ένταση στο γυμναστήριο, αλλά είχα πάλι αυτήν την οδυνηρή αίσθηση ανάμεσα στους τένοντες και την κεφαλή του βραχιόνιου οστού».

«Σε 10 μέρες θα πρέπει να είμαι σε θέση να οδηγήσω, οπότε αυτήν την εβδομάδα θα έπρεπε να μπορώ να γυμναστώ… είμαι κάπως ανήσυχος, γιατί πίστευα ότι μετά την εγχείριση θα ήμουν απολύτως καλά…»