Τις μοτοσυκλέτες της Confederate τις προσέχεις θέλεις-δεν θέλεις. Τις έχουν αποκαλέσει «Μοτοσυκλέτες με κεφαλαίο Μ», μοναδικές, ανάδελφες στον δρόμο. Είναι σίγουρα ριζοσπαστικές, διαφορετικές και εντυπωσιακές.

Η εταιρεία έχει σηκώσει με επιτυχία το δικό της μπαϊράκι στη σχεδίαση της «αμερικάνικης μοτοσυκλέτας». Και για τον λόγο αυτό περιμέναμε κάτι πιο αντισυμβατικό, επαναστατικό…

Η ίδια εξάλλου παίζει πονηρά από ίδρυσής της με το θέμα Rebel (επαναστάτης, αντάρτης) που συγκινεί ακόμη τους καουμπόηδες των νότιων Πολιτειών, παρότι έχουν περάσει 150 χρόνια από την ήττα τους στον αμερικάνικο εμφύλιο πόλεμο.

Τα μοντέλα της μικρής αλλά τολμηρής εταιρείας από την Baton Rouge (που ίδρυσε το 1994 ο δικηγόρος Matt Chambers γιατί ήθελε να κάνει «κάτι που δεν έκανε κανείς άλλος»), είναι από μόνα τους αρκούντως επιβλητικά, ώστε να μην χρειάζονται τη γυμνή σάρκα για να τραβήξουν το βλέμμα.

Το ντουέτο «μοτοσυκλέτα / γυναικείο γυμνό» παίζει τόσες δεκαετίες τώρα που έχει καταντήσει μπανάλ –και πολύ δύσκολο να παρουσιάσει πλέον κάτι πρωτότυπο. Όμως τελικά το Ημερολόγιο της Confederate είναι καλοφωτογραφημένο, οι μοτοσυκλέτες της παραμένουν μια μοναδική οπτική εμπειρία και τα ανθρώπινα μοντέλα δένουν αρμονικά σε μια ισορροπία γοητείας και «αγριάδας».

Μπορείτε να κατεβάσετε το ημερολόγιο σε μορφή pdf εδώ.