Έχουν περάσει πάνω από 37 χρόνια από την τελευταία νίκη της MV Agusta σε παγκόσμιο πρωτάθλημα -ήταν το 1976 με τον Giacomo Agostini- αλλά η γεύση της επιτυχίας δεν έχει ξεχαστεί. Και σήμερα οι άνθρωποι της εταιρείς αποφάσισαν πως πρέπει να την ξαναγευτούν.

Έτσι από το 2014 η ιστορική ιταλική φίρμα επιστρέφει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike. Για τον σκοπό αυτό δημιουργήθηκε μια νέα ομάδα σε συνεργασία με την Yaknich Motorsport (που κέρδισε φέτος τον τίτλο στο Παγκόσμιο Supersport) με το… ευφάνταστο όνομα «Yaknich Motorsport Agusta Reparto Corse».

Μοτοσυκλέτα της θα είναι η F4RR. Η πρώτη χρονιά θα είναι αναγνωριστική, προκειμένου να εξελιχθεί η μοτοσυκλέτα και το 2015 να κυνηγήσει τον τίτλο.

H MV Agusta δεν είναι ξένη προς τις αγωνιστικές επιτυχίες, αφού έχει στο παλμαρές της 37 τίτλους Αναβατών και 38 τίτλους Κατασκευαστών.

Στα Superbike η εταιρεία θα κατέβει χρησιμοποιώντας τους πόρους της ρώσικης ομάδας Yakhnich Motorsport, η οποία το 2013 κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο στα Supersport με αναβάτη τον Sam Lowes, μόλις στη δεύτερη χρονιά της στον θεσμό-με Yamaha R6.

«Η επιστροφή μας με εργοστασιακή ομάδα είναι πολύ φιλόδοξη και σημαντικό βήμα για εμάς», δήλωσε ο Giovanni Castiglioni, πρόεδρος της εταιρείας. «Οι αγώνες υπήρξαν το μεγαλύτερο πάθος του πατέρα μου και έφεραν στην εταιρεία μας πολλές νίκες σε κάθε είδος μηχανοκίνητου ανταγωνισμού, από τα GP500 ως το Paris-Dakar και τον πρώτο Παγκόσμιο Τίτλο Superbike με την Ducati (Σ.Σ.: τότε ανήκε στο group της MV Agusta).

«Το όνειρό του ήταν να δεί την MV να επιστρέφει στους αγώνες. Και γι’ αυτό είμαι πολύ περήφανος που μπορώ να κάνω πράξη την επιθυμία του». Από τη σαιζόν 2014 λοιπόν, η MV Agusta θα διεκδικεί δύο παγκόσμιους τίτλους: στα Supersport και στα Superbike.

Είπε σχετικά ο Alexander Yakhnich, πρόεδρος της Yakhnich Motorsport: «Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να φέρουμε τις εξαιρετικές επιτυχίες του 2013. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη συνφωνία και προσβλέπουμε σε ακόμη περισσότερες επιτυχίες».

Φέτος στα Supersport η MV Agusta με μοτοσυκλέτα την F3 πήρε δύο βάθρα με την ομάδα ParkinGO και οδηγό τον Roberto Rolfo που τερμάτισε 6ος στη Βαθμολογία. Ακόμη, κατετάγη 4η στη Βαθμολογία Κατασκευαστών.

Οι αναβάτες της ομάδας θα ανακοινωθούν στα τέλη Νοεμβρίου.