Τα καινούρια μοντέλα TR650 Strada ABS και TR650 Terra ABS είναι πρακτικές μοτοσυκλέτες, για επτά ημέρες την εβδομάδα, τόσο για την καθημερινή μετακίνηση, όσο και για τις εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου.

Τα TR650 Strada και Terra διαθέτουν μονοκύλινδρο κινητήρα 652cc με δύο εκκεντροφόρους, ίδιον με αυτόν που χρησιμοποιεί η BMW στο G650 GS.

Το τροποποιημένο σύστημα EFI, οι επανασχεδιασμένοι εκκεντροφόροι, η υψηλότερη συμπίεση και η ξανασχεδιασμένη κυλινδροκεφαλή και το έμβολο, αύξησαν την ισχύ του TR650 που αποδίδει πια 58 ίππους, με αμεσότερη απόκριση και μεγαλύτερη ευστροφία.

Παρόλα αυτά ο κινητήρας με την τροφοδοσία ψεκασμού επιτυγχάνει σημαντική οικονομία καυσίμου, με την κατανάλωση να κυμαίνεται σύμφωνα με το εργοστάσιο στα 4,3 l/100Km με ταχύτητα 120Km/h.

Η βασική διαφορά ανάμεσα στις εκδόσεις Terra και Strada είναι οι τροχοί και τα ελαστικά τους, πέρα από τον εξοπλισμό που διαφοροποιεί και τη χρήση τους.

Το Terra φορά ακτινωτούς τροχούς διαστάσεων 21”/17” ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα με ελαστικά διπλής χρήσης.

Το Strada όπως δηλώνει και το όνομά του στοχεύει στη χρήση δρόμου και «πατάει» σε μικρότερης διαμέτρου τροχούς από χυτό αλουμίνιο διαστάσεων 19”/17” με ανάλογα ελαστικά χρήσης δρόμου. Το ABS είναι στάνταρ και στις δύο εκδόσεις.

Τα μοντέλα Terra & Strada διατίθενται σε εκδόσεις City & GT που περιλαμβάνουν επιπλέον εξοπλισμό: Για την έκδοση City είναι χούφτες και συναγερμός ενώ για την έκδοση GT είναι η ψηλή ζελατίνα, σκληρές βαλίτσες δεξιά και αριστερά καθώς και η βάση για τις βαλίτσες.

Τα μοντέλα στο επαναλανσάρισμα της Husqvarna στην αγορά είναι διαθέσιμα για test ride και προσφέρονται σε δελεαστικές τιμές. Συγκεκριμένα η τιμή για το TR 650 STRADA με ABS είναι στις 5.490 ευρώ και το TR 650 TERRA ABS στις 5.590 ευρώ.