Πρεμιέρα έκανε ο Τιμωρός το βράδυ της Δευτέρας, ενθουσιάζοντας τους περισσότερους χρήστες στο X, αλλά και κατακτώντας την πρωτιά στο δυναμικό κοινό με 17,4% (έναντι 15,8% που έκανε το Grand Hotel του ΑΝΤ1) σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen. Αν και στο γενικό σύνολο, η πολυαναμενόμενη σειρά του Alpha, έπεσε στην τρίτη θέση με 15.6% (πρώτη τερμάτισε η Γη της Ελιάς με 19% και δεύτερο το Grand Hotel με 17,6%).

Ο Τιμωρός, λοιπόν, με τον Δημήτρη Λάλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο έκανε πρεμιέρα στον Alpha, με ένα διπλό επεισόδιο, το οποίο χορταστικό δεν το λες, αντίθετα από κάποιο σημείο άρχισε να κουράζει. Ένα επεισόδιο νομίζουμε πως θα ήταν αρκετό. Αυτό είναι ένα από τα «πλην» της χθεσινής πρεμιέρας. Γιατί, υπήρχαν και άλλα. Σίγουρα, όμως, υπήρχαν και αρκετά «συν» που βάζουν τον Τιμωρό δυναμικά στον ανταγωνισμό, θέτοντας από νωρίς υποψηφιότητα για να είναι ένα από τα φετινά τηλεοπτικά κολλήματα.

Τα συν της πρεμιέρας

Η επιστροφή του Αλέξανδρου Σταύρου στην τηλεόραση μετά από πολύ καιρό

Στο X, έγινε χαμός με το τηλεοπτικό comeback του καλού ηθοποιού, ο οποίος τελικά έλειψε πολύ στο κοινό. Για κακή μας τύχη, ο Αλέξανδρος Σταύρου δεν ήρθε για μόνιμα, αλλά για λίγο, αφού τον «σκότωσαν» από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Φαντάζομαι πως θα τον δούμε στα επόμενα επεισόδια με τη μορφή flash back, αλλά ακόμα κι έτσι, είναι λίγο για να χαρούμε το ταλέντο του, αλλά και τον ίδιο τον ηθοποιό.

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης σε δραματικό ρόλο

Ξεχάστε τον κυρ Ηλία από την «Μουρμούρα». Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης εντελώς διαφορετικός στην εμφάνιση, αλλά και στον ρόλο, συγκλόνισε με την ερμηνεία του, αποδεικνύοντας ότι ένας πραγματικά καλός ηθοποιός, είναι παντός καιρού και είδους. Και με την ίδια άνεση, μπορεί να σε κάνει να γελάσεις με την κωμωδία και να κλάψεις με το δράμα. Υπέροχος, αλλά είχε την ίδια τύχη με τον Σταύρου, τον… έφαγε και εκείνον το μαύρο χώμα πολύ νωρίς.

Δημήτρης Κίτσος και Κώστας Νικούλι

Εδώ, να δώσουμε τα εύγε μας στην παραγωγή για τη σωστή επιλογή των ηθοποιών που υποδύονται τους πρωταγωνιστές σε νεαρή ηλικία. Ο Δημήτρης Κίτσος (ως νεαρός Δημήτρης Λάλος) και ο Κώστας Νικούλι (ως Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, επίσης πολύ καλός στον ρόλο) ήταν εξαιρετικοί, αρκετά μέσα στο ύφος των δύο ηθοποιών και πολύ φυσικοί στις ερμηνείες τους, χωρίς υπερβολές.

Το Μαρόκο

Τα γυρίσματα στο Μαρόκο με φυσικά πλάνα, από την αγορά, την έρημο και άλλα σημεία της χώρας ήταν εξαιρετικά. Δημιουργήθηκε μια ατμόσφαιρα λίγο «χίλιες και μία νύχτες» που σε έκανε να ξεχάσεις τα γυρίσματα στη φυλακή-στούντιο που ως σκηνικό ήταν αρκετά πρόχειρο και υποτίθεται ότι ήταν στο Μαρόκο. Ας ξεχάσουμε, λοιπόν, τα πλάνα στη φυλακή και να μείνουμε σε εκείνα από το υπέροχο Μαρόκο!

Η πλοκή της σειράς

Εδώ, να εξηγήσουμε πως ο «Τιμωρός» δεν είναι η ελληνική μεταφορά του τούρκικου «Εζέλ» που είχε προβληθεί από τον ΑΝΤ1 πριν 15 χρόνια και είχε καθηλώσει τους έλληνες τηλεθεατές. Η σειρά του Alpha είναι εμπνευσμένη από τον «Κόμη Μόντε Κρίστο» του Αλέξανδρου Δουμά, από τον οποίο εμπνεύστηκε και ο «Εζέλ», ο οποίος -για να είμαστε ειλικρινείς – ήταν ένα αριστούργημα. Οπότε οι συγκρίσεις μεταξύ τους αδικούν την ελληνική σειρά. Σε κάθε περίπτωση, η ιστορία είναι άκρως ενδιαφέρουσα και η πλοκή της όπως θα ξετυλιχτεί στα επόμενα επεισόδια, θα καθηλώσει το κοινό.

Τα πλην της σειράς

Οι αστοχίες σε σενάριο και σκηνοθεσία

Η αλήθεια είναι πως το χθεσινό διπλό επεισόδιο της πρεμιέρας, είχε αρκετές αστοχίες. Οι διάλογοι σε πολλά σημεία ήταν επιδερμικοί, εντοπίσαμε αστοχίες και στο μοντάζ, ενώ κάποιες σκηνές έμοιαζαν λίγο «πρόχειρες». Για παράδειγμα, όταν ο Μάρκος μεγάλωσε πια στη φυλακή, στη σκηνή με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη πριν τη φωτιά, ήταν ο Δημήτρης Λάλος. Για να μην δούμε, όμως το πρόσωπό του (υποτίθεται πως δεν είχε κάνει ακόμη την πλαστική) είχε ρίξει κάτω τα μαλλιά του και σε όλο το πλάνο βλέπαμε μόνο μαλλί. Αν μιλούσαμε για μια θεατρική παράσταση, θα μπορούσαμε να το δικαιολογήσουμε. Αλλά μια τηλεοπτική σειρά και μάλιστα ακριβή παραγωγή ήταν κάπως λίγο… πρόχειρο. Επίσης, τα συνεχή flach back είναι περισσότερο κουραστικά, παρά κατατοπιστικά.

Η δολοφονία του εισαγγελέα

Πέρα από το γεγονός -που το αναφέραμε και παραπάνω – ότι σκότωσαν τον Αλέξανδρο Σταύρου από το πρώτο επεισόδιο, η όλη σκηνή της δολοφονίας του ήταν λίγο… cringe. Από τη μία η Δομινίκη (Γιώτα Φέστα) που τον παίρνει τηλέφωνο και δεν την ακούει, και από την άλλη η στιγμή που ο εισαγγελέας χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Όλο το πλάνο έμοιαζε σαν να είναι σειρά της δεκαετίας του ’90.

Ο Δημήτρης Λάλος και ο Μαθιός

Τρία χρόνια στον Σασμό ως «Μαθιός» είναι λογικό ο ρόλος αυτός να έχει μείνει στο πετσί του Δημήτρη Λάλου. Αλλά είναι καιρός να γίνει η… αποκόλληση, διότι στην πρεμιέρα σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής του, είχαμε την αίσθηση ότι βλέπαμε τον Μαθιό Σταματάκη. Ίδιο θυμωμένο ύφος, ίδιες κινήσεις, ίδιο βλέμμα, ακόμα και όταν απείλησε με όπλο τον άνδρα που προσπάθησε να τον σκοτώσει, έκανε ακριβώς την ίδια κίνηση, όταν ο Μαθιός σκότωσε τον Στεφανή. Βέβαια, δεν τον βοηθάει και πολύ ο νέος του ρόλος, μιας και ο Μάρκος/Άρης είναι περίπου της ίδιας ιδιοσυγκρασίας, αλλά ως ταλαντούχος ηθοποιός που είναι ο Λάλος, είμαστε σίγουροι ότι θα βρει κι ένα άλλο ύφος για τον άντρα που διψάει για εκδίκηση.