Καλεσμένος του Θεοχάρη Ιωαννίδη βρέθηκε ο Γιώργος Λέντζας, τη νύχτα της Πέμπτης (25/5), στο πλατό του Night Out στο Μεγάλο Κανάλι. Ο γνωστός παρουσιαστής έκανε μια νοσταλγική αναδρομή στην πρώτη του επαφή με τη μικρή οθόνη, μέσα από το World Party και το Football Stories ενώ επεσήμανε ότι λείπουν φρέσκες ιδέες από την τηλεόραση.
«Είμαι 9 χρόνια στην τηλεόραση. Είναι καλά, δεν έχω παράπονο, είναι τέτοια η ταχύτητα, έχει πολλή πίεση. Το πρόβλημα δεν είναι οι ευκαιρίες που δίνονται στα νέα παιδιά, αλλά και η υπομονή. Ο όρος ανανέωση δεν μπορεί να είναι ανανέωση μόνο προσώπων, αλλά και ιδεών. Όλο αυτό που έγινε με τον Παπακαλιάτη και το Maestro ήταν αφορμή να δούμε μυθοπλασία με όρους εξωτερικού. Αν άλλαζα κάτι στην τηλεόραση, θα ήθελα πιο φρέσκες ιδέες. Αν είναι να εμπιστευτείς έναν νέο άνθρωπο, δεν μπορείς να προσπαθήσεις να τον βάλεις σε ένα παλιό καλούπι ανανεώνοντας απλώς το πρόσωπο. Δεν μου ήταν εύκολο, αλλά είχα ένα θετικό. Δεν ήταν αυτοσκοπός η τηλεόραση».
Ο νεαρός παρουσιαστής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις δύσκολες προσωπικές στιγμές που κλήθηκε να διαχειριστεί φλερτάροντας με την κατάθλιψη.
Ειδικότερα, ο Γιώργος Λέντζας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «πέρασα ένα πολύ μεγάλο φεγγάρι όπου προσπαθούσα πάρα πολύ να καταλάβω πώς λειτουργεί η ζωή και αυτό είναι μια διαδικασία πάρα πολύ δύσκολη, πάρα πολύ επίπονη και πάρα πολύ χρονοβόρα. Πληγώνεις ανθρώπους που είναι γύρω σου, πληγώνεις τον εαυτό σου, σου έρχονται ενοχικές καταστάσεις στο κεφάλι και δεν μπορείς να είσαι ποτέ καλά με τους ανθρώπους γύρω σου, μέχρι να καταφέρεις να είσαι καλά μόνος σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται την μοναχικότητα και εγώ κάπως ένιωσα ότι αυτό το πράγμα έπρεπε και πρέπει να το αντιμετωπίσω. Μπήκα ένα βράδυ στο σπίτι μου, έκλεισα την πόρτα και είπα “τώρα θα αντιμετωπίσω ό,τι υπάρχει μέσα στο κεφάλι μου και το κρύβω κάτω από το χαλί τόσο καιρό”. Ήταν μια δύσκολη διαδικασία και είναι, γιατί συνεχίζεται» είπε και πρόσθεσε:
«Πέρασα κατάθλιψη, ναι και νομίζω ότι βιώνω τα απόνερά της ακόμα, πάρα πολλές μέρες που δεν βρίσκεις δύναμη να σηκωθείς από το κρεβάτι, που νιώθεις ότι “και τώρα τι κάνω, πώς λειτουργώ, πώς το χειρίζομαι;». Η συνειδητοποίηση και η βοήθεια όμως είναι τα μοναδικά δυο πράγματα που λειτούργησαν και ο μόνος λόγος που θέλω να τοποθετήσω αυτό το πράγμα στη δημόσια κουβέντα έχει να κάνει με το ότι πάρα πολλοί άνθρωποι δίνουν μια μάχη και αυτή η μάχη είναι η καθημερινότητα. Όσο αυτό το αντιμετωπίζεις ανοιχτά, με όποια φοβία σου βγαίνει, θα έρθει η μέρα που θα λειτουργήσει. Το πρόβλημα είναι να μην το κοιτάξεις ποτέ» για να καταλήξει:
«Ήταν η περίοδος αμέσως μετά το World Party και το μεγάλο strike back αυτού του πράγματος, το οποίο νομίζω ότι μου ήρθε πέρυσι στις αρχές του χρόνου. Ήμουν πολύ μικρός για να καταλάβω τη δεύτερη αφήγηση των πραγμάτων συνολικά».
«Ένιωσα μια κολοσσιαία αδικία τελειώνοντας το World Party»
Ο παρουσιαστής του Football Stories σχολίασε το τέλος της επιτυχημένης εκπομπής «World Party» και τα ερωτήματα που έθεσε στον εαυτό του μετά την ολοκλήρωση της.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Λέντζας εξομολογήθηκε πως «το World Party έκανε σίγουρα τον κύκλο του μετά από τέσσερις σεζόν, τόσο πιεστικά ταξίδια και έχοντας δημιουργήσει κάτι από το μηδέν μέχρι στο σημείο να γίνει μια τεράστια επιτυχία. Ήταν το κομμάτι των χαρακτήρων που το έκανε τόσο μεγάλο. Δηλαδή κάπως όλοι μπορούσαν να ταυτιστούν με κάποιον και ήταν κάτι πολύ ειλικρινές, τουλάχιστον στο ξεκίνημα του. Παρόλα αυτά δυο πράγματα που ένιωσα ότι έπρεπε να απαντήσω στον εαυτό μου, για να μπορέσει να κλείσει αυτό το κεφάλαιο μέσα μου, ήταν πρώτον μια κολοσσιαία αδικία που ένιωσα τελειώνοντας για πράγματα και για credit που αποστερήθηκα από το τελικό αποτέλεσμα και αυτό είναι κάτι που δεν κάνω» για να διευκρινίσει:
«Και νιώθω ότι απάντησα στον δεύτερο κύκλο. Είναι εσωτερικό όλο αυτό περισσότερο. Το κομμάτι της δημιουργίας, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μπόρεσα να μου το δώσω με παραγωγές που ήταν πρωτότυπο περιεχόμενο. Τα λεφτά να πω την αλήθεια είναι κάτι που προσπαθώ να μη δίνω σημασία γιατί έχω υπάρξει πάρα πολλές φορές στη ζωή μου άφραγκος, αλλά δεν έχω υπάρξει ποτέ φτωχός. Φτωχός είσαι όταν αρνείσαι να μοιραστείς και η φτώχεια είναι ένα συναίσθημα, το οποίο βιώνεις μαζικά. Το βιώνεις στα συναισθήματα, στις κινήσεις, στα αγγίγματα, με τον εαυτό σου και με τους άλλους, δεν είναι υλικό το κομμάτι της φτώχειας. Η αφραγκία είναι υλική» πρόσθεσε και στην ερώτηση του Θεοχάρη Ιωαννίδη «Ήταν απόφαση και των τεσσάρων να ολοκληρωθεί το πρότζεκτ;» η απόκριση ήταν η εξής: «Είναι αυτό που λέμε με τις σχέσεις, πως μία σχέση διαλύεται όταν έστω ένας από τους δύο σταματά να προσπαθεί».