Το GNTM επέστρεψε με νέο επεισόδιο και με νέα δοκιμασία αποχώρησης. Η φωτογράφιση της Δευτέρας (7/11) ήταν εμπνευσμένη από το στυλ της Μαρίας Αντουανέτας. Η Mary Vitinaros έκανε την εμφάνισή της ως το ζωντανό reference της εποχής, αφήνοντας τα κορίτσια άφωνα.

Στη συνέχεια οι διαγωνιζόμενες χωρίστηκαν σε τετράδες και μετά από κλήρωση τις μοιράστηκαν τέσσερα συναισθήματα, που θα έπρεπε να εκφράσουν στη φωτογράφισή τους.

Η δυσκολία έμοιαζε να μην έχει τέλος, γιατί παράλληλα με τα βασιλικά ρούχα, τα αξεσουάρ και τις τεράστιες περούκες, τα κορίτσια είχαν να διαχειριστούν και σύγχρονα αντικείμενα της καθημερινής ζωής, τα οποία λειτουργούσαν ως props στη φωτογράφισή τους. Ο φακός της Όλγας Τζήμου έπιασε τις καλές στιγμές των μοντέλων, παρόλο που οι περισσότερες φάνηκαν να δυσκολεύονται πολύ.

Τα μοντέλα που πήραν το disadvantage από Κότυ και Μαρία

Κότυ και Μαρία αναδείχθηκαν νικήτριες στην προηγούμενη δοκιμασία και είχαν το δικαίωμα να δώσουν το disadvantage σε δυο παίκτριες της επιλογής τους.

Σύμφωνα με το μήνυμα που διαβάστηκε στο σαλόνι του σπιτιού οι δυο παίκτριες που θα λάμβαναν το disadvantage θα έπρεπε να βαφτούν μόνες τους, δίχως να έχουν βοήθεια από τους ειδικούς που θα αναλάμβαναν τα υπόλοιπα μοντέλα.

Κότυ και Μαρία έκαναν μια μικρή σύσκεψη μεταξύ τους και επέλεξαν τη Μικαέλα και την Ειρήνη. Βέβαια, η Μικαέλα δεν ήταν μαζί με τα υπόλοιπα κορίτσια στο σαλόνι μιας και όπως είπε η ίδια στη συνέχεια ένιωσε έναν έντονο πόνο στο στομάχι και παρέμεινε στο δωμάτιο.

Τα νέα της τα ανακοίνωσε η κόρη της, Μάρα, και όπως είπε η Μικαέλα δεν την πείραξε καθόλου μιας και ξέρει πολύ καλά να μακιγιάρεται.

Στο ίδιο mood κινήθηκε και η Ειρήνη, η οποία έδειξε να μη θορυβείται με το disadvantage που της δόθηκε.

Η αντίδραση της Μικαέλα δεν κατάφερε, πάντως, να πείσει την Γρηγοριάνα Πλύτα, η οποία ξεκίνησε το «θάψιμο» για την συμπαίκτριά της.

«Πιστεύω ότι έχει ενοχλήσει την Μικαέλα ότι πήρε το disadvantage γιατί ξυπνά το πρωί και τα έχει καλά με όλες, επειδή είναι η μαμά στο σπίτι. Άσχετα που μας λέει ότι θέλει να είναι η μαμά και μετά ότι δεν θέλω να είμαι η μαμά σας, αλλά φίλη σας. Πιστεύω ότι μας προσεγγίζει για να μαθαίνει πως λειτουργούμε και να μας αποδυναμώνει. Δηλαδή τις προάλλες μου είπε από το πουθενά ότι έχουν χοντρύνει τα πόδια μου. Και στις άλλες κοπέλες έχει κάνει κάποια σχόλια. Προσπαθεί να ρίξει τις υπόλοιπες παίκτριες με διάφορους τρόπους για να φτάσει το παιδί της, όσο πιο μακριά μπορεί».

Ένταση και παρεξηγήσεις για τo disadvantage

Κότυ και Μαρία έδωσαν τo disadvantage σε Μικαέλα και Ειρήνη, αλλά λίγο πριν μπουν στο σετ της φωτογράφισης υπήρξε μια ένταση.

Οι νικήτριες της προηγούμενης δοκιμασίας δε θεώρησαν ότι έδωσαν τελικά disadvantage στις δυο συμπαίκτριές τους, μιας και πήραν κάποιες οδηγίες από τον head make-up artist, Μάνο Κατρίνη, ενώ δε θα έπρεπε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο Γιώργος Καράβας ζήτησε διευκρινήσεις πάνω στο θέμα, τονίζοντας στη συνέχεια πως είναι εντελώς διαφορετικό ένα μοντέλο να βάφεται μόνο του και άλλο από κάποιον επαγγελματία.

Από την άλλη πλευρά, Μικαέλα και Ειρήνη δε θέλησαν να μπουν στη δοκιμασία να δώσουν συνέχεια στο θέμα, αφού η πρώτη θεώρησε ότι της έδωσαν το μειονέκτημα επειδή τη θεωρούν δυνατή παίκτρια και η δεύτερη επειδή πιθανότατα τους άρεσε το μακιγιάζ της.

Ξέσπασε σε κλάματα η Βικτώρια μετά τη φωτογράφιση

Η Βικτώρια δυσκολεύτηκε σε αυτή τη φωτογράφιση και στο τέλος έβαλε τα κλάματα.

«Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου, όταν πήρα έτσι χαρούμενη το μιξεράκι μου και μου φωνάζουν και μου λένε ότι έχω και το μπωλ! Εκεί τα έχασα!» είπε χαρακτηριστικά και αυτός ήταν και ο λόγος που μπλόκαρε.

Ποια πήρε την καλύτερη φωτογραφία;

Οι κριτές έκριναν τα μοντέλα για την beauty campaign γνωστής εταιρείας καλλυντικών και για το αν κατάφεραν να συνδέσουν το styling εποχής και το εκάστοτε prop με το συναίσθημα, που τους δόθηκε να αποδώσουν φωτογραφικά.

Κάποιες υποψήφιες άκουσαν διθυραμβικά σχόλια, κάποιες έπεσαν στα…Τάρταρα.

Η Γρηγοριάνα και η Γεωργιάνα είχαν τις καλύτερες φωτογραφίες. Ωστόσο, νικήτρια ήταν η Γρηγοριάνα, η οποία άκουσε πολύ καλά λόγια από τους κριτές και κυρίως από τη Βίκυ Καγιά.

«Συγχαρητήρια. Καταπληκτική φωτογραφία, καταπληκτική συμμετρία, αρμονία, γεωμετρία, δίνεις το μήνυμα όπως πρέπει» της είπε η Βίκυ Καγιά.

Aποχώρησε, έπαθε κρίση πανικού στο πλατό και λιποθύμησε – Επενέβησαν οι διασώστες για τις πρώτες βοήθειες

Η Ζωή και η Γιέβα είχαν τις χειρότερες φωτογραφίες της δοκιμασίας.

Πτωτική πορεία σημειώνει η Γιέβα μάλιστα και «τα άκουσε» από τους κριτές για τις επιδόσεις της. Ο Τάσος Σοφρωνίου δεν χαρίστηκε και της επισήμανε ότι το αποτέλεσμα που έφερε στο πλατό ήταν τραγικό.

«Λοιπόν Γιέβα είσαι ένα κορίτσι, που έχεις αποδείξει πως μπορείς να κάνεις καριέρα. Μέχρι στιγμής είσαι η μοναδική που έχει πάρει δύο φορές τη φωτογραφία της εβδομάδας. Δεν είναι δυνατόν, μετά από το προηγούμενο πλατό, που για εμένα ήταν σπαρακτικό γιατί πιστέψαμε ότι -επειδή έχεις δείξει τόσο καλά δείγματα- αυτήν την εβδομάδα θα τα έσπαγες. Εγώ Γιέβα μου σε αγαπώ, σε εκτιμώ, το ξέρεις, αλλά πρέπει να σου ότι αυτό είναι tragic» σημείωσε ο Τάσος Σοφρωνίου.

Για το άσχημο αποτέλεσμα της φωτογραφίας της συμφώνησαν κι οι υπόλοιποι κριτές.

Οι κριτές αποφάσισαν τελικώς να αποχωρήσει η Γιέβα, η 19χρονη φοιτήτρια από την Ουκρανία.

Το νεαρό μοντέλο μόλις άκουσε ότι αποχωρεί έβαλε τα κλάματα. «Μπορείς να κάνεις πράγματα απλά πρέπει να τα βρεις λίγο με τον εαυτό σου. Ηρέμησε, μπορεί να μην σου πηγαίνει το παιχνίδι» της είπε η Βίκυ Καγιά.

«Περίμενα να φτάσω πολύ πιο μακριά, περίμενα τελικό. Πίστευα ότι θα μπορώ. Πίστευα ότι έτσι πρέπει να γίνει. Δε θέλω να το πιστέψω ότι έχασα» είπε κλαίγοντας η Γιέβα.

Στη συνέχεια όταν πήγε να χαιρετήσει τα υπόλοιπα μοντέλα ένιωσε μία αδιαθεσία και έπαθε κρίση πανικού.

Στο πλατό μπήκε αμέσως η διασώστρια, η οποία της έδωσε τις πρώτες βοήθειες.

Η Γιέβα όπως είπε αργότερα έπαθε κρίση πανικού γιατί σκέφτηκε ότι η ζωή που την περιμένει έξω θα είναι δύσκολη και δε θα μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές της. Η Βίκυ Καγιά την καθησύχασε και της υποσχέθηκε ότι θα τη βοηθήσουν όλοι για να βρει τον δρόμο της και να μη σταματήσει τις σπουδές της.