Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι σχέσεις ανάμεσα στους παίκτες του Survivor 5 και οι εντάσεις δε λένε να κοπάσουν. Τo αγώνισμα ασυλίας στο επεισόδιο της Δευτέρας (10/01) στο Survivor 5 και το Συμβούλιο που ακολούθησε ανέδειξαν δύο υποψήφιους από την ομάδα των Μαχητών και έναν ακόμα υποψήφιο από την ομάδα των Διασήμων.

Έτσι αυτή τη στιγμή ένα βήμα πριν από την επιστροφή στην Ελλάδα βρίσκονται συνολικά επτά παίκτες: ο Βαλάντης, η Μυριέλλα Κουρεντή, η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου, η Παρασκευή Σταματοπούλου και ο Σταμάτης Καλαφατάς.

Οι κακουχίες δεν λείπουν, γεγονός που φέρνει τους παίκτες στα όρια τους. Στο επεισόδιο του ριάλιτι επιβίωσης που προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης (11/01) οι Διάσημοι είχαν ακόμα μια έντονη διαφωνία. Αυτή τη φορά, ο λόγος ήταν ο τρόπος με τον οποίο θα έστηναν τις τσόχες για να κοιμηθούν.

Την επομένη, τα νεύρα ανάμεσα στη Μυριέλλα Κουρεντή και την Αθηνά Ευμορφιάδη χτύπησαν εκ νέου «κόκκινο», ύστερα από την αντιπαράθεσή τους στο συμβούλιο του Νησιού της Κυριακής (9/1) και η ένταση μεταφέρθηκε και στον Βαλάντη, ο οποίος τόνισε πως αρκετοί συμπαίκτες του δεν έχουν καταλάβει που έχουν έρθει καθώς κάποιοι φαίνεται να αναζητούν τον μπάτλερ τους.

Αλλά και στους Μπλε η ήττα δεν τους έκανε καλό αφού την επόμενη ημέρα έγιναν μαλλιά κουβάρια. Είδαμε, ίσως για πρώτη φορά, στην παραλία των Μαχητών να εκτυλίσσεται ένας μεγάλος τσακωμός. Αφορμή στάθηκε η κατηγορία της Σοφιάννας έναντι του Θανάση Μπέλλου, ότι εκείνη τη νύχτα που οι κοπέλες ήταν μέσα στη βροχή και δεν μπορούσαν να αντέξουν τις κακουχίες, εκείνος με τους υπόλοιπους άνδρες, κοιμόντουσαν μια χαρά σε στεγνό έδαφος, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων.

Ο Σπύρος Μαρτίκας την χαρακτήρισε απαράδεκτη και έγινε έξαλλος με την επίθεση που του έκανε, στο συμβούλιο του νησιού. Μάλιστα, της είπε ότι ο Θανάσης δεν είναι ο πατέρας της, γιατί εκείνη τον “φωτογράφισε” ως πατρική φιγούρα και ότι δεν είναι υποχρεωμένος να φέρεται σε όλους με αυτόν τον τρόπο. Οι γυναίκες μάλιστα, τόνισαν ότι εκείνες δεν χωρούν στο σημείο που κανονικά πρέπει να κοιμούνται και ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση για αυτό.

Οι ίδιες τους κατηγόρουσαν ότι, ενώ το γνωρίζουν αυτό, στην ουσία δεν δίνουν καμία σημασία και αποσιωπούν.

Ο Θανάσης Μπέλλος είπε πως τον προσέβαλαν τα λόγια της Σοφιάννας στο συμβούλιο που είπε ότι δεν ενδιαφέρθηκε να τη βοηθήσει σαν μπαμπάς λόγω ηλικίας ωστόσο εκείνος ξεκαθάρισε πως δεν ήρθε να γίνει πατέρας κανενός στο Survivor.

Μπλε και Κόκκινοι μπήκαν στο επεισόδιο της Τρίτης (11/01) σε έναν απαιτητικό στίβο μάχης διεκδικώντας το έπαθλο επικοινωνίας. Μία ανάσα πριν την αποχώρηση της Τετάρτης όλοι ήταν συναισθηματικά φορτισμένοι και είχαν ανάγκη την επικοινωνία με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ποιοι θα είναι οι νικητές που θα καταφέρουν να μάθουν νέα από τους δικούς τους ανθρώπους;

Ποια πρόσωπα τους στέλνουν το μήνυμά τους και ποιες είναι οι αντιδράσεις τους;

Tο έπαθλο περιελάμβανε επίσης ένα τραπέζι γεμάτο φρούτα και δροσιστικά αναψυκτικά, αλλά και μηνύματα από το Twitter, που ο κάθε παίκτης θα διάβαζε για τον εαυτό του.

Ο στίβος μάχης ήταν ιδιαίτερος και έκρυβε πολλές δυσκολίες και απαιτήσεις δύναμης, αφού ήταν μια ξεκάθαρα ομαδική δουλειά. Οι παίκτες αγωνίζονταν μαζί, μιας και ένα κινούμενο βαρέλι ήταν εκείνο που πρωταγωνίστησε. Ο στόχος ήταν απαιτητικός και ζητούσε την απόλυτη συγκέντρωση των διαγωνιζόμενων. Όπως είναι λογικό, κάποιοι ήταν εκείνοι που κατάφεραν να το βρουν περισσότερο, ενώ κάποιοι άλλοι δεν μπόρεσαν να τα καταφέρουν, με τον τρόπο που ήθελαν.

Τόσο οι διάσημοι, όσο και οι μαχητές έδωσαν το εκατό τοις εκατό του εαυτού τους και προσπάθησαν να κατακτήσουν το έπαθλο. Αν και ο αγώνας είχε σκαμπανεβάσματα στην αρχή, οι Διάσημοι φάνηκε ότι είχαν την απόλυτη ομαδικότητα, αν και το κλίμα στην ομάδα τους δεν δείχνει να είναι και ιδιαίτερο καλό.

Η Διάσημοι κέρδισαν τους Μαχητές με double score 10-5 και ήταν και εκείνοι που απόλαυσαν το πολυπόθητο έπαθλο επικοινωνίας.

Μεγάλη χαρά πήραν οι Κόκκινοι κερδίζοντας το έπαθλο επικοινωνίας καθώς έπειτα από καιρό θα είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τον έξω κόσμο.

Συγκεκριμένα, πήγαν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο και διάβασαν τα επικά τρολαρίσματα που γράφουν όλο αυτό το διάστημα οι χρήστες του διαδικτύου για τα μάτια τους και μόνο!

Με την ψυχή τους γέλασαν Βρισηίδα και Απόστολος Ρουβάς με τα memes που έφτιαξαν για εκείνους ενώ η Μυριέλλα γέλασε πονηρά με τα δικά της που είχαν να κάνουν με τον Γιώργο Κατσαούνη.

Οι χρήστες του Twitter φάνηκε να είναι υπέρ αυτής της σχέσης, καθώς, όταν ήρθε η σειρά της Μυριέλλας, τα Tweets είχαν να κάνουν με φωτογραφίες της μαζί με τον Γιώργο Κατσαούνη.

Ένα από τα σχόλια ανέφερε χαρακτηριστικά: “Να ερωτευτείτε κάποιον που να σας κοιτάει, όπως ο Γιώργος Κατσαούνης την Μυριέλλα”. Η Μυριέλλα Κουρεντή, μόλις διάβασε τα σχόλια, χειροκρότησε και χαμογέλασε όλο νόημα, δείχνοντας ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα με αυτό.