Τη διαγραφή επτά δημοσιογράφων αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, καθώς δεν συμμετείχαν στην απεργία του κλάδου το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τους Άρη Πορτοσάλτε, Νίκο Ευαγγελάτο, Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, Βασίλη Παπαδρόσο, Βασίλη Χιώτη, Νίκο Υποφάντη και Νότη Παπαδόπουλο.

Υπενθυμίζεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης είχε αποφασίσει την παραπομπή μελών της στα πειθαρχικά όργανα μετά από την πανελλαδική απεργία των δημοσιογράφων στις 10 Ιουνίου 2021 ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Την ίδια ημέρα, το σωματείο των δημοσιογράφων είχε καταγγείλει την απεργοσπασία ορισμένων Μέσων, κάνοντας λόγο για «καταδικαστέες από το σύνολο των συναδέλφων» πρακτικές.

Κατά την ίδια ανακοίνωση «οι ελάχιστοι δημοσιογράφοι που διαχωρίζουν τη θέση τους, στην ουσία αδιαφορούν για το κοινό συμφέρον αλλά και για τον σημαντικό αγώνα που δίνει ο κλάδος. Θα αντιμετωπιστούν όπως ορίζει το Καταστατικό της ΕΣΗΕΑ από τα αρμόδια όργανα».

Επισημαίνεται πως τα μέλη της ΕΣΗΕΑ που αντιμετωπίζουν την ποινή της διαγραφής δικαιούνται προσφυγής στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης.